Cel mai probabil din luna octombrie, apa romașcanilor va fi mai scumpă. Sumele încasate de Apa Serv vor fi utilizate pentru acoperirea cofinanțării proiectelor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare. Lucrările se realizează în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, în valoare de 108 milioane de euro, la care compania județeană Apa Serv contribuie cu o cofinanțare echivalentă cu 2%.
La sfîrșitul săptămînii trecute, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a pregătit „planul de bătaie” al modernizării rețelelor de apă și canalizare din municipiu, ce va fi aplicat cu precădere anul viitor. Pe de altă parte, însă, apa romașcanilor se va scumpi, cel mai probabil din luna octombrie, iar sumele încasate de Apa Serv vor fi utilizate pentru acoperirea cotei de cofinanțare a proiectelor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare.
„Mii de metri de conducte de apă și canal au fost înlocuite în ultima perioadă la Roman, iar investițiile de acest gen vor continua și anul viitor, inclusiv cu sprijinul financiar al Apa Serv. În această toamnă se va realiza o zonare a municipiului, astfel încît avariile din rețelele de apă să nu ne mai oblige să oprim furnizarea apei în întregul municipiu, ci numai în zona în care a apărut avaria respectivă. Pînă la finalul lunii septembrie va avea loc licitația pentru realizarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare din cartierul lipovenesc, cartierul Nicolae Bălcescu, zona de est a orașului, zona ocolitoarei Roman Est și a cartierului Primăverii. În anul 2013, lucrările din aceste zone vor fi în plină desfășurare„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu. Cea mai mare parte din aceste lucrări se realizează în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, în valoare de 108 milioane de euro, la care compania județeană Apa Serv contribuie cu o cofinanțare echivalentă cu 2% din valoarea totală.
Din luna octombrie, Apa Serv ar urma să majoreze prețul apei. „Majorarea trebuia să fie aplicată din luna iunie, însă am solicitat conducerii societății să amîne momentul aplicării ei. Creșterea prețului apei va asigura fondurile de cofinanțare a proiectului de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o lucrare grea, istorică, dar în beneficiul romașcanilor„, a mai explicat edilul.
Comentarii
Si-asa era foarte ieftina
Povesti multe ..s-au spus despre aceasta modernizare a retelei de apa si canal , dar cu ce ne incalzeste aceste modernizari cand ni se scumpeste apa , si asa plina de clor si piatra…preferam vechea reteaua si vechiul pret….E corect sa suportam noi costurile lor de modernizare ? Suntem cumva actionari la apaserv ? primim noi romascanii vreun bonus ? ceva ? nimic … si atunci ? eu cred ca trebuie sa iesim in strada caci asa nu se mai poate , sa platim magariile altora … de ce nu s-a scumpit apa inainte de alegerile locale ….dle primar de ce nu va opuneti acestor scumpiri? si asa suntem satui de gropile din oras…acu ne puneti si la plata ? am spus la toti ca nu exista fonduri europene moca …..e o mare vrajeala ,,, urmeaza sa platim iarba si pavelele din oras …. si sensul de giratie de la favorit …. felicitari romascanilor care au votat , au ales bine ? … sanatate, urmeaza ce e mai rau …..filmul e la inceput
Nu era deajuns ca avem cea mai scumpa apa din tara….Mai pune niste panselute la iarna..
prin infiintarea companiei apaserv Neamt sa atraga fonduri nerambursabile dela comunitatea europeana primarul nostru a spus ca pretul apei va scadea prin eliminarea pierderilor din reteaua uzata iar acum ne spune ca se scumpeste .Ce se vede pana acum este cafirma apaserv a cumparat masini pentru plimbari ,pentru acest lucru ne scumpesc apa si sant de acord cu articolul de mai sus ca trebuie sa iesim in strada ca avem cele mai mari preturi din tara la plata apei si gnoiului.
Apa se scumpeste, gazul se scumpeste, lumina se scumpeste. Salariile la particulari raman la fel.
Ma deranjeaza foarte mult modul in care se citeste contorul de apa. Fara nici un fel de verificare, doar pe hartie. Sunt pensionari care declara 1 m cub de apa in fiecare luna, iar pierderile de pe scara se ridica la 21 de metri cubi (exemplu real), cine crezi ca suporta pierderile? Raspuns: Se imparte pe numarul de persoane.
Dle primar logic era sa se ieftineasca apa , ca sunt mai putine pierderi……sa intelegem ca faceti investitii ca sa scumpiti apa ? urmeaza sa platim bordurile si fantinile ….si alte magarii .rusine …
Modul de citirea a contoarelor si de intocmire a facturilor este jalnic.
Contoarele ar trebui citite in fiecare luna de catre reprezentantii ApaServ si facturile emise dupa consumul exact. Este o mare prostie estimarea consumului de apa sau comunicarea indexului prin telefon. Se fac numeroase greseli sau mai bine zis se umfla intentionat consumul la apa, fiind emise facturi nerealiste si total confuze.
Ar trebui angajat personal suplimentar, care sa se ocupe de citirea lunara a contoarelor de la consumatori.