Home

Antăl şi Musteaţă au obţinut rezultate foarte bune la naţionalele juniorilor I

Cei doi sunt favoriţi la medalii la naţionalele juniorilor II, de Mărţişor.

Ana Maria Antăl (foto) şi Marius Constantin Musteaţă, ambii de la Liceul cu Program Sportiv Roman, au obţinut rezultate remarcabile la finalele Campionatului Naţional de Atletism al juniorilor I, desfăşurate în Bucureşti în 22 şi 23 februarie, deşi cei doi nu au ajuns încă la categoria de vârstă amintită.

Ana Maria, sportivă născută în 1998 şi elevă a profesoarei Otilia Danţiş, a ocupat locul al patrulea la săritura în înălţime, cu o cea mai bună săritură de 1,65 metri, realizată din prima încercare, aşa cum făcuse şi în precedentele „altitudini”, de la 1,50 metri până la cea mai sus amintită. Ea a mai avut trei încercări la 1,69 metri, nereuşite, înălţime peste care au trecut două sportive, medaliate cu bronz şi argint, în vreme ce medalia de aur s-a luat cu o săritură de 1,73 metri.

Marius Musteaţă, sportiv pregătit de antrenorul emerit Emilian Floroiu şi elev la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, continuă ascensiunea către marea performanţă. Cu doi ani sub limita de vârstă admisă la juniori I, Marius a ocupat locul al patrulea la aruncarea greutăţii, cu 17,10 metri, la 11 centimetri de podium. Locul I a fost obţinut cu o aruncare de 18,04 metri.

Cei doi, Ana Maria şi Marius Constantin, se anunţă ca favoriţi la medalii la naţionalele în sală ale juniorilor II, care vor avea loc tot în Bucureşti, la sfârşitul acestei săptămâni, 1 şi 2 martie. La acest concurs se aşteaptă şi o participare mai numeroasă a sportivilor romaşcani.

Altfel, la naţionalele juniorilor I din 22 şi 23 februarie au fost stabilite trei recorduri naţionale: Georgiana Aniţei (CSȘ Bacău) – 13,20 metri la triplusalt / juniori III, Andreea Miklos (CSȘ Viitorul Cluj) – 55,90 secunde în proba de 400 metri / juniori III, Zeno Moraru (LPS Cluj) – 49,92 secunde la 400 metri / juniori II.

Comentarii

WORDPRESS: 0