Aniversare la Școala „Mihai Eminescu”

Pe 15 ianuarie vor fi organizate evenimente dedicate aniversării a 42 de ani de la înfiinţarea şcolii.

Școala „Mihai Eminescu” aniversează, pe 15 ianuarie, 42 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej vor fi organizate mai multe activităţi, sub genericul Zilele Școlii „Mihai Eminescu”, la care sunt aşteptaţi să participe actuali şi foşti elevi şi profesori, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, ai Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ şi ai tuturor partenerilor care, de-a lungul celor 42 de ani de activitate, au fost alături de şcoala romaşcană. Evenimentul dedicat sărbătoririi va avea loc la Casa de Cultură, astfel încât la activităţi să poată participa toţi cei care doresc să se bucure de acest moment,  elevi, părinţi, profesori şi invitaţi.

Pentru această sărbătoare, organizatorii au pregătit şi un moment special. Este vorba de lansarea romanului „Pete de fericire”, roman semnat de Lavinia Nour, Oana Todirică  şi Teodora Bălan, trei foste eleve ale şcolii, acum eleve la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”. Romanul, redactat sub forma unui jurnal care redă experienţele prin care trec trei prietene din provincie în primul lor an ca eleve la un liceu de artă din capitală, a fost scris în perioada în care cele trei autoare erau eleve în clasa a VIII-a la Școala „Mihai Eminescu”, fiind dedicat profesoarei lor de limba română, Ana Maria Băetanu.

Tot pe 15 ianuarie, cu prilejul Zilelor Școlii „Mihai Eminescu” va avea loc şi lansarea celei de-a VIII-a ediţii a Concursului Naţional de Grafică şi pictură pentru elevi „Culoarea versului eminescian”, o manifestare de tradiţie, care adună în fiecare an câteva sute de lucrări.

„Aniversarea şcolii noastre stă sub semnul lui Eminescu. Va fi, pentru noi, mereu, o provocare, ne va îmboldi să tindem mereu spre ţeluri înalte, aşa cum Eminescu a tins mereu către Luceafăr. Împlinirea a 42 de ani de activitate a şcolii este un prilej pentru noi toţi de a împărtăşi bucuria pentru lucrurile frumoase realizate până acum şi de a contura perspective ce vor deveni, prin munca noastră de echipă, de-a lungul timpului, realităţi pe care ni le dorim. Elevi şi profesori au scris în cartea vieţii reuşite ale activităţii lor comune, ca temelie pentru noi speranţe, ce vor să facă din anii de şcoală un timp şi un spaţiu al fiecăruia şi al tuturor. La ceas de bilanţ, elevi şi profesori dau trecutului ce este al lui, împliniri, eşecuri, nostalgii şi, în acelaşi timp, deschid porţile viitorului cu tot ce înseamnă  el. Curajul, dorinţa şi «frumoasa inconştienţă» a elevilor, clădite pe experienţa şi valoarea profesorilor lor, vor face din Școala Gimnazială «Mihai Eminescu» o instituţie ce-şi merită locul câştigat în rândul instituţiilor de învăţământ romaşcane”, a spus profesoara Mihaela Rusu, directorul Școlii „Mihai Eminescu”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0