Prima paginăSocial

[VIDEO] Aniversare de 11 ani pentru Direcţia Generală Anticorupţie

[VIDEO] Aniversare de 11 ani pentru Direcţia Generală Anticorupţie

Dimensiune text

 

dga 11 aniLa data de 30 mai, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătoreşte 11 ani de la înfiinţarea sa, ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

„În cei 11 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituţia noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional. Prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său”, precizează comisar şef de poliţie Vasile Doroftei, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Prin acţiunile sale, DGA promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al MAI. Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia telverde anticorupţie 0.800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

La nivel local, DGA este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, al cărui sediu se află pe strada Alexandru cel Bun, nr. 12, telefon/fax 0233/234408. Cetăţenii judeţului Neamţ care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită telverde, prin e-mail la adresa neamt.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii judeţene.

„Serviciul Judeţean Anticorupţie marchează cei 11 ani de activitate ai Direcţiei Generale Anticorupţie prin realizarea filmului aniversar «DGA – 11 ani» şi prin implicarea şi participarea ofiţerilor în cadrul proiectului «Lideri pentru integritate». Și, pentru că data de 30 mai este ziua aniversară a Direcţiei Generale Anticorupţie, mulţumim tuturor celor care ne-au acordat mai multă încredere şi oferim, în schimb, asigurarea că munca noastră este dedicată întrutotul mai binelui social, normalităţii şi integrităţii”, a mai afirmat comisar şef de poliţie Vasile Doroftei, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0