HomeSanatate

Angajări la Spitalul Roman

Vor fi scoase la concurs 17 posturi de asistent medical, șase posturi de medic și unul de farmacist.

 

 

Săptămâna trecută, Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman s-a întrunit pentru a discuta problema organizării unui nou concurs de angajare, după cel anulat de la începutul anului. În urma ședinței s-a stabilit ca, în luna iunie, să fie un organizat un concurs pentru ocuparea a 17 posturi de asistent medical, șase posturi de medic și un post de farmacist. În ceea ce privește posturile de medic, vor fi scoase la concurs două posturi pentru secția de Medicină Internă, două posturi pentru secția Obstetrică-Ginecologie și câte unul pentru Centrul de Primire Urgențe și Oftalmologie.

„Avem legislația aprobată și transmisă de către Consiliul Local, astfel că vom organiza concursul, cel mai probabil, în luna iunie. Am analizat și din punct de vedere financiar dacă spitalul se încadrează în cheltuielile de personal, odată cu angajarea acestor oameni, și s-a ajuns la concluzia că nu vom depăși fondurile. La concursul pentru asistenții medicali pot participa și cei cărora le expiră contractele încheiate pe o perioadă determinată. Era și normal să se întâmple acest lucru, pentru că sunt oameni cu experiență. Vor fi scoase la concurs două posturi de asistenți pentru Farmacie, câte unul pentru Radiologie, Oncologie, Psihiatrie, doi pentru Cardiologie, trei pentru Sterilizare, doi pentru ATI, Ortopedie și Chirurgie și un dietetician”, a precizat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului. Situația instituției sanitare a fost discutată și în ședința Consiliului Local de marți, 14 mai, la interpelarea consilierului local PNL Mihai Lichiardopol. Directorul financiar-contabil al spitalului, economist Leonard Achiriloaei, a declarat că actualul buget primit de la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț nu acoperă cheltuielile cu salariile pentru lunile noiembrie și decembrie, dar conducerea spitalului își spune speranța într-o rectificare bugetară.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • anonimus 9 ani ago

    Sa speram ca macar data asta vor fi corecti si si vor lasa sa intre cei mai bine pregatiti,si nu vor fi tentati de spaga!!!

  • Atat timp cat vor fi , la directie,serviciu personal, secretariat , oameni corupti si prin faptul ca au scos la pensie numai o parte din cei care trebuiau scosi de mult si eliberate posturile ptr. a putea fi angajati tineri asistenti fara loc de munca…ganditi-va ca si aceste posturi care sant existente , vor fi angajati tot cei care dispun financiar si nu intelectual. Sant asistente care au depasit varsta de 60 ani, detin functii de conducere in alte zone si nu le vezi la serviciu cu zilele,.. sau daca vin stau 1-2 ore…nu fac nimic dar iau cate 3000 roni pe luna, in loc sa plateasca 2 asistenti , tineri, cu suma asta….si ne intrebam de ce nu avem personal iar cei existenti nu fac fata…cum sa faca fata daca duc in spate acesti chiulangii…..TREZITIVA !…