HomeSanatate

Anchetă epidemiologică la „Roman-Vodă”

Pe 27 ianuarie, Direcția de Sănătate Publică Neamț (DSP) va finaliza ancheta începută la Colegiul Național „Roman-Vodă”, după ce aici au fost depistate două cazuri de tuberculoză.

 

Într-un comunicat de presă, DSP Neamț informează că cele două cazuri au fost depistate și internate la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, pe 31 decembrie 2011 și pe 16 ianuarie 2012. Specialiștii din cadrul Dispensarului de Pneumoftiziologie din cadrul Policlinicii au declanșat o anchetă, iar cazurile au fost raportate autorităților competente. A urmat, apoi, dezinfecția sălilor de clasă, grupurilor sanitare, sălii de sport, au fost investigați radiologic și testați membrii familiei, profesorii din liceu și elevii. În săptămîna 23-27 ianuarie, ancheta s-a extins la elevii din toate clasele de pe același palier.

DSP recomandă respectarea normelor de igienă, adică folosirea batistei sau șervețelului cînd tușim, strănutăm sau expectorăm. „Regimul de viață are un rol important în creșterea rezistenței organismului, recomandîndu-se, în acest sens, o alimentație bogată în proteine și vitamine, evitarea fumatului, a consumului de alcool, călirea organismului, respectarea perioadelor de odihnă și a orelor de somn”, se arată în comunicatul DSP Neamț.

Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 0