Prima paginăSport

Ana Maria Popa, convocată din nou la națională, pentru dubla cu Rusia din preliminariile Campionatului European

Ana Maria Popa, convocată din nou la națională, pentru dubla cu Rusia din preliminariile Campionatului European

Dimensiune text

 

 

Joi, 8 martie, Federația Română de Handbal a anunțat lotul de jucătoare pe care selecționerul echipei naționale, spaniolul Ambros Martín, le-a convocat pentru dubla cu Rusia, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2018.

Între cele 18 handbaliste convocate la lot se află și extrema stângă a CSM Roman, Ana Maria Popa (28 de ani). Handbalista romașcană a fost convocată la lotul național și pentru etapa anterioară din preliminariile Europenelor, evoluând în ambele partide pe care naționala le-a disputat în prima rundă de calificare în grupa 4, pe 27 septembrie, acasă, împotriva Austriei (36-25), și 1 octombrie, în deplasare, împotriva Portugaliei (32-16). Ana Maria Popa a marcat câte un gol în fiecare dintre cele două meciuri. După primele două partide, România este pe primul loc în grupă, 4 puncte, urmată de Rusia și Austria, câte 2 puncte, și Portugalia, 0 puncte. Următoarea rundă a grupei va include meciurile: Rusia – România (21 martie), Portugalia – Austria (22 martie), Austria – Portugalia (24 martie) și România – Rusia (25 martie). Primele două clasate se vor califica la turneul final din Franţa, programat în perioada 28 noiembrie – 16 decembrie.

Ana Maria Popa a mai fost convocată pentru prima reprezentativă, la Campionatul European din Suedia din decembrie 2016 (unde România s-a clasat pe locul al cincilea, handbalista romașcană marcând nouă goluri), pentru dubla amicală cu Spania, din martie anul trecut, precum și la Campionatul Mondial din Germania din decembrie 2017 (unde România s-a clasat pe locul al zecelea, Ana Maria Popa marcând patru goluri).

Dintre cele 18 handbaliste selecționate pentru dubla cu Rusia, cinci joacă în străinătate, iar 13 în Liga Naţională. Prima partidă cu Rusia va avea loc pe 21 martie, la Togliatti, de la ora 17.30 (ora României), cea de-a doua fiind programată duminică 25 martie, de la ora 18.30, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Lotul României pentru meciurile cu Rusia:
– portari: Denisa Dedu (Siofok/Ungaria), Yulyia Dumanska (SCM Craiova), Paula Vişan (HC Zalău);
– extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei (SCM Craiova), Ana Maria Popa (CSM Roman);
– centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica/Muntenegru), Laura Pristăviţa (CSM Bistriţa), Mădălina Zamfirescu (Debrecen/Ungaria);
– pivoţi: Raluca Băcăoanu (HCM Râmnicu Vâlcea), Crina Pintea (Issy Paris Hand/Franţa);
– interi stânga: Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti), Cristina Neagu (CSM Bucureşti);
– extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti);
– inter dreapta: Ana Maria Dragut (HC Zalău), Melinda Geiger (Siofok/Ungaria), Laura Popa (Corona Braşov).

Alte două jucătoare ale CSM Roman au evoluat pentru echipele lor naționale în runda anterioară de calificare pentru europene. Teja Ferfolja a evoluat pentru Slovenia în ambele partide din prima rundă de calificare a grupei 5, al cărei lider este Danemarca (4 puncte), urmată de Cehia (3 puncte), Slovenia (1 punct) și Islanda (0 puncte). În grupa 1, reprezentativa Ucrainei, pentru care a evoluat și portarul Viktoriya Tymoshenkova, se află la egalitate de puncte cu Croația (2), lider fiind Norvegia (4 puncte), cu Elveția ocupând locul al patrulea (0 puncte).

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0