Prima paginăActualitate

Amenzi pentru deținătorii de arme

Amenzi pentru deținătorii de arme

Dimensiune text

 

armeDin luna august a acestui an, polițiștii Serviciului de arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul IPJ Neamț au desfășurat activități de verificare a deținătorilor legali de arme și muniție neletală înscrisă în certificatul de deținător. În această perioadă, au fost verificați 418 posesori de certificate de deținător armă neletală, urmărindu-se deținerea și securitatea armelor și muniției în conformitate cu prevederile legale, dar și îndeplinirea condițiilor legale privind transformarea armelor de panoplie.

Pentru constatările abaterilor de la prevederile legale privind regimul armelor și al munițiilor, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.104 de lei, majoritatea pentru nerespectarea condițiilor de deținere sau depozitare a armelor neletale. Totodată, au fost dispuse și măsuri complementare, respectiv de suspendare a dreptului de deținere, într-un caz, conform articolului 59 din Legea 295/2004 privind regimul armelor și a muniției, și măsura anulării dreptului de deținere a armelor neletale, într-o altă situație, având în vedere că deținătorul nu mai îndeplinea condiția prevăzută la articolul 57, alineatul 4, din aceeași lege.

„Readucem în atenția posesorilor de arme neletale o parte din obligațiile acestora. Conform articolului 60, alineatul 1 – Persoanele care au procurat arme neletale în condiţiile notificării prealabile au obligaţia ca, în termen de 5 zile de la data procurării, să se prezinte cu acestea la autorităţile prevăzute la articolul 11, alineatul 1, în vederea eliberării certificatului de deţinător. Totodată, în baza articolului 61, posesorii armelor neletale din categoriile D şi E din anexă au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea armelor la domiciliu, reşedinţă sau, după caz, la locul de rezidenţă, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la acestea şi să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0