Prima paginăSocial

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru primării și proprietari de terenuri, din cauza ambroziei

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru primării și proprietari de terenuri, din cauza ambroziei

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman anunță că efectuează, în această săptămână, în zilele de 25 și 26 septembrie, activități de distrugere a ambroziei, de pe terenurile ce sunt domeniu public, în contextul în care încă de anul trecut există o lege care obligă autoritățile, dar și pe proprietarii de terenuri, să combată buruiana ambrozie.

„Facem un apel către deținătorii de terenuri pe care crește această plantă să ia, la rândul lor, toate măsurile pentru eliminarea ambroziei de pe proprietățile lor, astfel încât populația să nu fie afectată. Specialiștii recomandă următoarele metode pentru prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii ambrozia: cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcție de locul și suprafața infestată, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafețe izolate, efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz. De asemenea, reamintim faptul că nerespectarea prevederilor legii se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”, au precizat reprezentanții Primăriei Roman.

Citește și:   Începe depunerea cererilor pentru „Bani de liceu”

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă cu origini nord-americane a cărei prezență se face simțită în Europa încă din anul 1860, remarcată în primul rând prin alergiile cunoscute de către majoritatea locuitorilor sub denumirea de „febra fânului”. Ambrozia este o adevărată ameninţare pentru agricultură, mediu şi sănătate publică. Statistic, 15% din populaţie este sensibilă la polenul acestei plante, care determină în fazele uşoare un strănut repetat şi înroşirea ochilor, iar la persoanele hipersensibile poate provoca rinită alergică, astm şi chiar şoc anafilactic la o expunere prelungită, mai precizează reprezentanții municipalității.

Mai multe detalii pe pagina Direcției de Sănătate Publică Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0