Prima paginăActualitate

Amenzi aplicate de polițiștii și jandarmii nemțeni pentru nerespectarea condițiilor de izolare

Amenzi aplicate de polițiștii și jandarmii nemțeni pentru nerespectarea condițiilor de izolare

Dimensiune text

 

În vederea respectării restricțiilor impuse de autoizolarea la domiciliu, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat în aceste zile în sistem integrat, alături de Poliția Locală și Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț din dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice din mediul urban și cele de patrulare din mediul rural, informează Prefectura Neamț.

În acest context, polițiștii au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 885 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 17.100 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 1/1999. Jandarmii au verificat 273 de persoane la domiciliu și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei.

Conform raportării primite duminică de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, în județ erau 141 de persoane aflate în carantină și 2.352 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, mai precizează comunicatul Prefecturii Neamț.

La nivel național, până luni, 23 martie, la ora 13, prin structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 352, alineatul 1 Cod Penal, informează Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit patru dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 326 Cod Penal.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0