HomeNeamt

Ambasadorul Franței în România a vizitat județul Neamț

Excelența Sa Philippe Gustin s-a întâlnit cu reprezentanți ai Prefecturii, ai Consiliului Județean și cu oameni de afaceri (foto). S-a discutat despre posibilitatea unor investiții franceze în Neamț.

 

 

Joi, 28 iunie, Excelența Sa Philippe Gustin, ambasadorul Franței în România, s-a aflat în vizită în județul Neamț. Acesta s-a întâlnit cu prefectul de Neamț, George Lazăr, cu vicepreședintele Consiliului Județean, Emilia Arcan, cu Viorel Stan, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț, și cu comisarul șef Paul Tablan, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț. Aceștia i-au făcut o prezentare ambasadorului Franței în România a județului Neamț, atât din punct de vedere administrativ, dar și din punct de vedere al educației și ordinii și liniștii publice. La întâlnire au participat și oameni de afaceri din județ, care au discutat oportunitățile pe care le au investitorii francezi în județ, mai ales în domeniul turismului.

” Ne bucură și ne onorează vizita pe care ați făcut-o. A fost o oportunitate de a discuta despre experiența pe care o avem împreună, pe de o parte noi ca județ înfrățit cu diverse regiuni din Franța, dar și ca țări. Discuțiile pe care le-am avut au fost prolifice. S-a discutat despre mediul de afaceri, despre oportunitățile pe care județul nostru le oferă pentru investitorii francezi, despre domeniile de investiții care sunt atractive în județ. Suntem un județ în care agricultura este unul din domeniile cele mai importante de investiții. Ne face plăcere și cinste ca în județ să-l avem pe primul agricultor al țării, Culiță Tărâță, care este și președintele Consiliului Județean. Pe de altă parte, am discutat despre potențialul turistic pe care îl are județul nostru, despre punctele de atracție pe care le avem. Excelența Sa este așteptată oricând cu plăcere într-o nouă vizită și bine ar fi ca, pe viiitor, dacă va fi o nouă vizită, prin demersurile făcute de partea franceză, să atragem cât mai mulți turiști în zonă, care să devină ambasadori ai poporului român în Franța”, a declarat prefectul George Lazăr.

„Sunt foarte foarte fericit că sunt la Piatra Neamț. Vreau să vă mulțumesc pentru că ați organizat acest schimb de impresii, care a fost complet. Deblocarea schimburilor economice între țările noastre – și, în particular, cu județul Neamț – este extrem de importantă în toate domeniile. Există mulți investitori francezi care ar putea fi interesați de domenii cum ar fi agricultura și turismul. Această vizită mi-a dat posibilitatea să văd oportunitățile pe care le puteți oferi și așteptările pe care le puteți avea. Am evocat, de asemenea, locul limbii franceze în acest județ. A fost o perioadă când ea avea monopol în școlile din România. Lucrurile s-au schimbat, dar, chiar și-așa, 40% din elevii din județ se orientează spre limba franceză”, a declarat Excelența Sa Philippe Gustin.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0