Prima paginăActualitate

Alimentare cu apă restricționată la Horia. Pompierii au fost solicitați să aducă cisterne de apă pentru populație

Alimentare cu apă restricționată la Horia. Pompierii au fost solicitați să aducă cisterne de apă pentru populație

Dimensiune text

Miercuri, 11 august, Compania Județeană Apa Serv SA a anunțat că alimentarea cu apă potabilă în comuna Horia se va face cu restricții, în perioada următoare.

Reprezentanții companiei precizează că, din cauza nivelului foarte scăzut al apei în puțurile din captarea Horia – din trei puțuri funcționează doar unul –, nu se acumulează suficientă apă în rezervor pentru a putea asigura continuitatea serviciului de alimentare cu apă către utilizatorii din comuna Horia. Apa Serv arată că o altă cauză a acestei situații o reprezintă consumul ridicat de apă din această perioadă, consumul ajungând la 20 mc/h, comparativ cu media proiectată de consum a sistemului, respectiv de 4,5 mc/h, pentru un număr total de 335 de utilizatori.

„În perioada 10 – 28 august, alimentarea cu apă potabilă a utilizatorilor din comuna Horia se va realiza în funcție de nivelul de acumulare a apei în rezervor, întrucât neacumularea apei în puțurile din captare nu asigură un debit suficient pentru încărcarea rezervorului. În acest scop, ținând cont de perioada caniculară, facem un nou apel către toți consumatorii din zonele afectate să utilizeze în mod rațional apa potabilă, strict în scop menajer și fiziologic, astfel încât să existe posibilitatea încărcării cu apă a rezervorului și asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă”, arată reprezentanții Apa Serv.

Având în vedere această situație, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț pentru realizarea de transporturi de apă potabilă cu cisterna, în perioada 11 – 28 august, către comuna Horia, în scopul consumului menajer, frecvența transporturilor, locurile și orele de distribuție a apei urmează a fi stabilite de conducerea Primăriei Horia.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulţumim pentru înţelegere! Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei http://www.apaserv.eu”, mai precizează comunicatul Apa Serv.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0