Alexandria Librării și Salvați Copiii își reunesc forțele pentru a oferi copiilor o șansă la educație

HomeSocial

Alexandria Librării și Salvați Copiii își reunesc forțele pentru a oferi copiilor o șansă la educație

 

 

Și în această toamnă, la început de an școlar, Alexandria Librării rămâne alături de programele Salvați Copiii România, iar împreună îi invită pe toți românii să se implice în reeditarea succesului din anii trecuți al campaniei de responsabilitate socială „CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!”, desfășurat în acest an sub sloganul „Cât costă să ai carte? O șansă!”

Statisticile Salvați Copiii în ceea ce privește lipsa de educație și abandonul școlar sunt îngrijorătoare. Anual, 25.000 de copii abandonează școala. Mai mult, s-a constatat că există copii care nu au urmat și nici nu urmează vreo formă de școlarizare, ceea ce este alarmant. Peste 50% dintre copiii din România trăiesc la limita sărăciei. Aceste aspecte se reflectă în viețile a generații întregi de copii, influențând fundamental viitorul acestora. Acestea sunt motivele pentru care, timp de trei ani la rând, 2015-2017, Alexandria Librării a desfășurat campania „CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!”, informează reprezentanții companiei.

„Rezultatele campaniilor din anii trecuți, când sute de copii nevoiași s-au bucurat de începutul anului școlar la fel ca orice alt copil, ne-au încurajat să vă lansăm aceeași invitație și în 2018. Peste 300.000 de români au răspuns pozitiv la invitația noastră, iar rechizitele au ajuns exact acolo unde era cea mai mare nevoie de ele.

În perioada 1-30 septembrie 2018, clienții care vor pregăti ghiozdanele propriilor copii alături de noi și vor face orice achiziție din oricare din librăriile Alexandria, aflate în 12 județe ale țării, vor sprijini și copiii nevoiași înscriși în programele Salvați Copiii România. Alexandria Librării donează sub formă de rechizite către Organizația Salvați Copiii România 1% din cifra de afaceri. Astfel, fiecare persoană care va face cumpărături de orice natură din Alexandria Librării se alătură acestei campanii și face un gest concret de încurajare a educației.

Implică-te și tu! Reducerea abandonului școlar și a procentajului mare de analfabetism în rândul copiilor din România sunt și anul acesta posibile printr-un  simplu gest pe care îl facem atât de mulți… PENTRU CĂ NOUĂ NE PASĂ!”, precizează reprezentanții Alexandria Librării.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0