HomePolitica

Alegerile locale costă 200.000 lei

Decizia guvernanților de a organiza alegerile locale pe cheltuiala administrațiilor publice locale a stîrnit nemulțumiri printre primari, deoarece în bugetul administrațiilor locale nu erau prevăzute cheltuieli pentru acest lucru.

 

 

Nici Primăria Roman nu face excepție, iar primarul așteaptă să primească banii de la Guvern. „Alegerile locale vor însemna o cheltuială de 150.000 – 200.000 lei. Nu avem acești bani, îi vom primi de la centru și apoi îi vom da înapoi„, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu.

Primăriile care vor primi bani de la bugetul central pentru organizarea alegerilor au la dispoziție 60 de zile pentru a returna sumele primite.
Vom vedea cînd vom returna banii. Este în funcție de sumele defalcate din TVA care ne vor reveni. Dacă acestea vor fi mai mici față de ceea ce primim pentru alegeri, vom fi și noi rău-platnici și vom amîna plata spre sfîrșitul anului. Dacă sumele defalcate vor fi mai mari, vom face tot posibiliul și vom da banii la bugetul de stat în cele 60 de zile prevăzute„, a precizat primarul Leoreanu.

Alegerile din luna iunie sînt primele care se organizează cu bani de la primării și nu de la bugetul de stat. O altă premieră la aceste alegeri este și faptul că primarul va fi ales dintr-un singur tur de scrutin.

Comentarii

WORDPRESS: 0