Alegeri locale în iunie, parlamentare – anticipate

După ce Curtea Constituțională a decis că legea prvind comasarea alegerilor este neconstituțională, liderii USL Neamț susțin organizarea de alegeri locale în iunie și parlamentare – anticipate.

 

Miercuri, Curtea Constituțională a decis că legea privind comasarea alegerilor este neconstituțională. În acest context, liderii Uniunii Social Liberale (USL) au apreciat că acest fapt reprezintă o decizie normală și o victorie împotriva Guvernului.

„Ceea ce a decis Curtea Constituțională este un lucru cît se poate de normal, pentru că orice persoană, chiar și fără studii juridice, și-ar fi dat seama că legea privind comasarea alegerilor nu este constituțională. Pentru noi este un lucru excepțional, pentru că este o primă înfrîngere a Guvernului. De fapt, această decizie este o victorie a străzii, pentru că se știe că această Curte Constituțională, în ultima vreme, a funcționat ca o mașinărie politică a lui Băsescu. Ne-am convisn de acest lucru după ultimele decizii pe care le-a luat. Dacă lumea nu ieșea în stradă, Curtea nu ar fi declarat legea neconstituțională”, a apreciat Dorin Ursărescu, președintele PNL Neamț.

„Eu vorbesc strict din punct de vedere juridic, nu politic, și consider că este soluția corectă. Nu știu argumentele care au stat la baza acestei decizii, dar sper să nu fie argumente politice, avînd în vedere influența lui Traian Băsescu asupra Curții și presiunea străzii. Aștept motivarea deciziei, dar este clar că alegerile locale trebuie să aibă loc în iunie, iar alegerile parlamentare trebuie să fie organizate anticipat”, a declarat senatorul Ioan Chelaru, președinte interimar al PSD Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0