Prima paginăSocialSanatate

Alcoolul face victime în rândul copiilor

Dimensiune text

Un băiat de numai nouă ani a fost găsit inconştient după ce a consumat alcool.

Joi după-amiaza, în jurul orei 17, un băiat de numai nouă ani, din localitatea Neagra, comuna Taşca, judeţul Neamţ, a fost găsit inconştient într-un parc, de către o mătuşă de-a sa, copilul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Din relatările mătuşii, medicii prezenţi la faţa locului au aflat că aceasta a mers la domiciliul copilului, unde i-a găsit pe cei doi părinţi ai săi într-o stare avansată de ebrietate. Cum nu l-a găsit pe copil acasă şi nici nu s-a putut înţelege cu părinţii, mătuşa a plecat să îl caute. L-a găsit, ulterior, inconştient într-un parc.

„Pacientul de sex masculin, de nouă ani, a primit diagnosticul de intoxicaţie etanolică acută, hipotermie – temperatura corpului său era de 34 de grade şi traumatism cranio-facial minor. Copilul a fost găsit inconştient într-un parc, de către mătuşa lui, care a anunţat serviciul 112 şi a afirmat că acesta a băut cu alţi copii de 12 ani alcool – vin şi alcool etilic. Pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra Neamţ. Băiatul provine dintr-o familie dezorganizată”, a declarat medicul Dorice Albu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

Întrucât Serviciul de Ambulanţă nu are un asistent social, sarcina de a anunţa Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ despre acest caz i-a revenit Unităţii de Primiri Urgenţe Piatra Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0