Prima paginăCultural

Album cu lucrări ale elevilor romașcani inspirate din poezia lui Eminescu, lansat la Muzeul de Artă

Album cu lucrări ale elevilor romașcani inspirate din poezia lui Eminescu, lansat la Muzeul de Artă

Dimensiune text

 

 

Luni, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la Muzeul de Artă va avea loc, de la ora 16, un eveniment cultural în care va fi lansat un album cu lucrări inspirate de poezia lui Mihai Eminescu, realizate de elevi ai Liceului cu Program Sportiv și ai Colegiului Național „Roman-Vodă”.

„De Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie, vă invităm la lansarea albumului «Și dacă…univers eminescian în gânduri și culoare» avându-i ca autori pe profesorii Oana Irina Cozma și Roxana. Dominte. Albumul cuprinde lucrări inspirate din poezia lui Mihai Eminescu și realizate de elevi de la Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Național «Roman-Vodă», sub coordonarea profesorului Oana Irina Cozma. Evenimentul este însoțit și de o expoziție cu lucrările din album. Vă așteptăm cu drag”, este invitația lansată de organizatori pe pagina de socializare a evenimentului.

Ziua de 15 ianuarie, data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), a fost aleasă ca Zi a Culturii Naţionale în 2010, printr-un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor. Şi autorităţile din Republica Moldova au hotărât ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naţionale.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0