HomeSocialSanatate

Al doilea caz de gripă în Neamţ

A fost confirmat un nou caz de gripă în judeţul Neamţ. Este vorba despre o adolescentă de 16 ani, din Piatra Neamţ, care a fost internată, lunea trecută, la secţia Contagioase a Spitalului Judeţean, cu simptome specifice gripei.

Potrivit medicilor, fetei i-au fost recoltate probele serologice şi au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, pentru confirmarea diagnosticului, timp în care ea se afla spitalizată sub supraveghere şi tratament de specialitate. Între timp, rezultatele au ajuns, iar acestea au confirmat faptul că adolescenta este infectată cu virusul gripal AH3. Anteriorul caz a fost înregistrat tot la Piatra Neamţ, la un bărbat de 35 de ani. Ambii pacienţi se află în continuare internaţi în spital, pentru a primi îngrijirile medicale adecvate.

Medicii de familie din Neamţ au raportat că, în săptămâna 11-18 martie, au înregistrat 2.056 de persoane diagnosticate cu viroze respiratorii, dintre care 59 în stare mai gravă, motiv pentru care au fost internate în spital. În aceeaşi perioadă de referinţă s-au înregistrat 758 de pneumonii, iar 147 dintre acestea au necesitat internare.

Comentarii

WORDPRESS: 0