Prima paginăRoman

Ajutor pentru copilul țevarului decedat

Dimensiune text

* decesul lui Fănică Grăpina a lăsat un copil de opt ani în grija rudelor * angajatorul țevarului decedat oferă un sprijin financiar familiei

În urma unui tragic accident de muncă, Fănică Grăpina, în vîrstă de 39 de ani, și-a pierdut viața după doi ani de lucru la ArcelorMittal Roman. Bărbatul, angajat al Gi Group Staffing Company SRL din București  – o firmă care oferă forță de muncă pe termen limitat pentru ArcelorMittal – a fost prins între o balustradă și un pachet de trei țevi ce erau transportate cu podul rulant pentru a fi verificate și pregătite în vederea încărcării. Un copil de numai opt ani a rămas fără tată după acest trist accident, iar colegii tatălui său, alături de conducerea firmei Gi Group Staffing Company SRL, încearcă acum să ofere un sprijin băiatului.

 

Copilul va fi, cel mai probabil, crescut de bunici și de mătuși, fiindcă mama l-a părăsit încă de cînd avea trei ani, plecînd în Italia. „Băiatul va avea pensie de urmaș, însă sperăm cu toții că mama lui își va asuma rolul de părinte și îl va îngriji, pentru că este sînge din sîngele ei. Pensia de urmaș va fi mică, dat fiind că salariul tatălui său era de aproximativ 800 de lei, deci acești bani vor fi insuficienți pentru creșterea unui copil„, a afirmat liderul Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu.

Reprezentanții Gi Group Staffing Company SRL își propun să-i ofere băiatului lui Fănică Grăpina un sprijin financiar constînd în echivalentul a opt salarii – adică peste 6.000 de lei. „Avem programe de susținere și ajutorare financiară pentru astfel de cazuri nefericite, însă nici o sumă de bani nu va putea compensa susținerea afectivă a tatălui. Vom face tot ce ne este în putință pentru a-l sprijini pe acest copil. Nu avem cum trece cu vederea o astfel de tragedie, însă, pe de altă parte, sperăm ca și mama băiatului să se implice în creșterea sa„, au spus reprezentanții companiei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0