Prima paginăActualitateNeamt

AJUTOARE DE URGENŢĂ DE 54.000 DE LEI DE LA GUVERN PENTRU FAMILII DIN NEAMŢ

AJUTOARE DE URGENŢĂ DE 54.000 DE LEI DE LA GUVERN PENTRU FAMILII DIN NEAMŢ

Dimensiune text

 

bani1706c-680x365Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri, 23 martie, s-a aflat un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familii şi persoane singure din mai multe judeţe.

Proiectul aprobat de executiv în şedinţa de miercuri prevede acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.105.300 lei, pentru sprijinirea unui număr total de 272 familii şi persoane singure din întreaga ţară, care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, inundaţii, alunecări de teren, incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora.

Din judeţul Neamţ sunt vizaţi 16 beneficiari, care urmează a primi suma totală de 54.000 de lei. Acestea „se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. În ceea ce priveşte familiile ai căror membri prezintă afecţiuni grave de sănătate, menţionăm că aceştia necesită tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale costisitoare, unele suportate parţial sau nu de către casele judeţene de asigurări de sănătate, precum şi respectarea regimurilor alimentare recomandate de medici”, precizează nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern.

Citește și:   78 de persoane cu infecție COVID-19 internate în Spitalul Roman, dintre care șase la Terapie Intensivă

Propunerile de ajutoare de urgenţă au la bază anchetele sociale efectuate de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene. Familiile şi persoanele singure propuse pentru a beneficia de ajutoare de urgenţă au venituri reduse care nu pot asigura acoperirea necesităţilor zilnice de trai, cu atât mai mult cheltuielile suplimentare generate de situaţiile deosebite în care acestea se află.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0