Ajutoare de urgență de 39.000 de lei de la Guvern, pentru 11 familii şi persoane singure din Neamț

HomeSocial

Ajutoare de urgență de 39.000 de lei de la Guvern, pentru 11 familii şi persoane singure din Neamț

 

Guvernul a aprobat miercuri, 22 noiembrie, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 250.800 de lei, pentru sprijinirea a 70 de familii şi persoane singure din țară, afectate de calamități naturale, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială. Către județul Neamț va ajunge suma de 39.000 de lei, pentru 11 familii şi persoane singure.

Dintre beneficiari, o familie din județul Neamț va fi primi suma de 3.500 de lei, aflându-se în situație de necesitate cauzată de fenomenele hidrometeorologice periculoase (precipitații abundente, furtună), care au distrus acoperișul locuinței în proporție de 100%, iar precipitațiile abundente s-au infiltrat în locuință.

Tot din sumele alocate miercuri, Guvernul va mai acorda bani către 51 de familii şi persoane singure din mai multe județe, între care și Neamț, care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în sumă totală de 160.000 de lei.

„Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială județene, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială care a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Justiției Sociale”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre adoptat de Guvern.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0