HomeSocialSanatate

Aglomeraţie mare la CPU de Crăciun

Excesul de mâncare şi băutură de Crăciun a adus zeci de pacienți  la spital.

Persoane care au băut şi au mâncat prea mult, gospodine neîndemânatice şi zeci de bătăuşi s-au prezentat, în perioada Crăciunului, la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

„În perioada 24-27 decembrie, la CPU au fost înregistraţi 240 de pacienţi, dintre care 27 persoane cu etilism acut, două cu ocluzie intestinală, două cu pacreatită, iar 19 persoane prezentau sindrom dureros abdominal. Au avut loc trei accidente rutiere, dar în urma cărora nicio persoană nu a decedat. Un singur individ a fost transferat la Clinica de ORL Iaşi, din cauza unui politraumatism facial. A fost înregistrat şi un număr mare de persoane care au fost victimele unor agresiuni. În total, în perioada 24-27 decembrie, s-au prezentat la CPU 39 de indivizi care prezentau traumatisme prin agresiune”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Roman.

De sărbători, toate femeile încearcă să fie gospodine cât mai bune şi vor să îşi dovedească talentul în bucătărie. Cum nu toate se pricep la fel de bine la mânuit cuţitele, în perioada Crăciunului au fost înregistrate 25 de plăgi tăiate prin accidente casnice.

Un caz deosebit a fost cel al unui pacient care s-a prezentat la spital cu o plagă înjunghiată la nivelul memebrelor inferioare, prin agresiune. Însă această problemă s-a rezolvat în cadrul Spitalului Roman. Plaga a fost curăţată, cusută, pansată, iar pacientul nu a necesitat transport într-o clinică de specialitate, fiind vorba despre o plagă superficială, aşa încât a plecat imediat la domiciliu.

Un lucru pozitiv înregistrat în această perioada a fost un număr crescut de naşteri. 11 copii au venit pe lume în perioada 24-27 decembrie, dintre care şase fete şi cinci băieţi, cu patru mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate doar şapte naşteri. Dintre cei 11 nou-născuţi, trei au venit pe lume prematur şi opt la termen, iar trei sunt din Roman şi opt din localităţile învecinate.

Comentarii

WORDPRESS: 0