Agent de pază strivit între două tiruri

HomeActualitate

Agent de pază strivit între două tiruri

Un tânăr a ajuns la spital, după ce, joi dimineață, 11 februarie, în  jurul orei 8, a fost lovit de un autocamion și strivit de semiremorca altuia, la intrarea în parcarea depozitului logistic LIDL.

Conform IPJ Neamț, la locul incidentului au intervenit polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, iar din primele cercetări ale acestora a reieșit că accidentul s-ar fi petrecut după ce șoferul tirului aflat la punctul de acces în incinta complexului – un bărbat de 30 de ani, din județul Mureș –, ar fi ridicat, din neatenție, piciorul de pe pedala de frână, moment în care camionul s-a pus în mișcare și a lovit un tânăr de 23 de ani, din Bahna, care a fost prins între capul tractor al tirului și semiremorca unui alt vehicul.

„Victima a fost preluată și transportată la spital, pentru acordarea de îngrijirii medicale. Șoferul tirului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, a precizat agent de poliție Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Neamț sosite la locul accidentului l-au diagnosticat pe tânăr cu politraumatism prin strivire, traumatism toraco-abdominal și fractură de membru inferior stâng, pacientul fiind preluat de un echipaj cu medic şi transportat la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț, tânărul rănit este un agent de pază la o firmă din București ce care asigură paza complexului. „Evenimentul a fost comunicat instituției noastre, iar în cazul acestui accident de muncă cercetările sunt efectuate de o comisie constituită la nivelul angajatorului din București, urmând ca în 15 zile acesta să ne transmită concluziile comisiei”, a precizat Elvis Sisina, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0