Prima paginăEconomie

Afaceri între Marsat și indieni

Dimensiune text

Indienii care reprezintă grupul de firme Sonalika, producători de tractoare de mică putere și utilaje agricole ușor adaptabile oricărei lucrări agricole, dar accesibile ca preț, au făcut o ofertă de colaborare firmei romașcane Marsat, binecunoscut importator și furnizor de utilaje agricole și produse fitosanitare necesare unei agriculturi rentabile, profitabile.

 

 

Micii fermieri din zona Moldovei, și nu numai, ar avea, astfel, posibilitatea de a achiziționa gama de utilaje ce le-ar garanta lucrări agricole de bună calitate, la un preț ce asigură marja de profit care să facă rentabilă și agricultura pe suprafețe mai mici de teren.

Firma noastră are experiență în domeniu și a suplinit, ani la rînd, ceea ce statul ar fi trebuit să facă, respectiv să susțină agricultura practicată de micile ferme, de micii producători. Strategii de dezvoltare pentru mari firme există, se practică în funcție de posibilități și interese, dar celor care susțin piața – prin producția directă de alimente – li se adresează puține oferte„, apreciază Vasile Balcan, manager al Marsat.

Experiența firmei pe care o reprezintă înseamnă ca, an de an, micii fermieri din județul Neamț, și nu numai, să apeleze la ceea ce, altfel, se numește credit agricol. „Colaborăm cu fermieri din toate județele Moldovei, evident cei mai mulți din Neamț. Marsat le pune la dispoziție pachetul de servicii – lucrări agricole, semințe, erbicide, fungicide, utilaje de recoltare, spații și condiții de depozitare în silozuri, desfacere -, iar producătorii agricoli au grijă ca recoltele să le acopere investiția. Același lucru ar trebui să se întîmple dacă încheiem parteneriatul cu indienii. Utilaje de mai mici dimensiuni, performante și la prețuri mai accesibile, ar trebui să crească producția agricolă, ceea ce ar atrage beneficii pentru toate entitățile angajate, respectiv proprietar de teren, fermier, prestator de servicii agricole, prelucrător, comerciant și consumator„, crede Vasile Balcan.

Rezultatele financiar-contabile din 2011 confirmă că strategia Marsat a fost una bună, eficientă. „A avut grijă de noi Cel de Sus și am avut un an agricol foarte bun, cu recolte bogate și valorificare pe măsură. Ne-am propus să continuăm modernizarea silozurilor, unde putem depozita pînă la 72.000 de tone de semințe. Colaborarea Marsat cu peste 120 de firme descrie interesul pentru o agricultură performantă. Marsat administrează direct 4.800 de hectare, din care 1.500 de hectare în județul Suceava, în comunele Zvoriștea și Hante. În plus, pentru circa 120 de mici fermieri, Marsat oferă pachete de servicii în baza unor contracte de finanțare ce garantează efectuarea unor lucrări agricole de cea mai bună calitate, iar utilizarea unor semințe, fertilizatori și antidăunători ce poarta marca unor furnizori mondiali de prim rang asigură recolte bogate. Chiar dacă iarna ne-a creat probleme, și foarte mari, prin distrugerea a sute de hectare de culturi de toamnă, apreciez că vom recupera paguba prin utilizarea de înalte tehnologii și prețuri de valorificare a produselor agricole care să ne motiveze și pe noi, producătorii agricoli. Oricum am privi lucrurile, tehnologia avansată este sursa de profit și siguranță, ceea ce atrage și siguranța alimentară, considerată ca o prioritate a oricărui stat din lume. Din aceste motive, sîntem deschiși oricăror colaborări care ne pot susține proiectele de dezvoltare„, a declarat managerul Marsat, Vasile Balcan.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0