HomeNeamt

Afaceri ilegale cu lemn

Polițiști de ordine publică, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), au demarat, în data de 8 mai, o acțiune pe raza județelor Suceava și Neamț, în scopul prevenirii și combaterii tăierilor ilegale de arbori.

 

În cadrul acțiunii, oamenii legii au efectuat controale la gaterele din zonă, precum și la patru ocoale silvice, pentru verificarea legalității exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Reprezentanții IGPR susțin că, pînă în prezent, cantitatea de material lemnos confiscat s-a ridicat la 112 metri cubi de bușteni și se efectuează cercetări privind proveniența a 2.800 metri cubi de material lemnos.
Activitățile s-au soldat cu aplicarea a șase contravenții la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de aproximativ 80.000 de lei.
Polițiștii cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii faptelor ilegale privind regimul silvic continuă acțiunile pentru protejarea fondului forestier. În continuarea acestei acțiuni, 20 de polițiști ai Serviciilor de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava și IPJ Neamț, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul IGPR, împreună cu specialiști din cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor și ai ROMSILVA, au declanșat, marți dimineață, o acțiune silvică în județele Suceava și Neamț pentru prevenirea transportului, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.

Comentarii

WORDPRESS: 0