Admis la liceu cu nota 2,25

HomeSocial

Admis la liceu cu nota 2,25

 

admitere liceu liste eleviMarţi, 19 iulie, a avut loc prima etapă de repartizare computerizată la liceu, rezultatele fiind publicate de Ministerul Educaţiei. În Roman, cu cele mai mari medii s-a intrat la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, în timp ce la polul opus s-a aflat Colegiul Tehnic „Danubiana”.

La CNRV, ultima medie de admitere la Matematică-informatică (84 de locuri) a fost 8,92, la Știinţe ale naturii ultima medie de admitere a fost  8,36 (56 de locuri), la Știinţe sociale (56 de locuri) – 8,31, iar la Filologie (56 de locuri) – ultima medie de admitere a fost 7,30. Cele patru cele mai mici medii de admitere sunt mai mici decât în 2015. Toate locurile de la CNRV au fost ocupate.

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, la Matematică-informatică (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 8,54, la Electronică-automatizări (56 de locuri) – 7,82, la Electric (56 de locuri) – 6,20, iar la Mecanică (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,08. Doar la specializarea Electronică-automatizări ultima medie de admitere este mai mare ca anul trecut. Toate locurile de la „Vasile Sav” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Petru Poni”, la specializarea Comerţ (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,32, la Economic (28 de locuri) – 7,64, la Electric (28 de locuri) – 5,19, la Electronică automatizări (28 de locuri) – 6,50, iar la Protecţia mediului (56 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,92. Cele cinci cele mai mici medii de admitere sunt mai mici decât în 2015. Toate locurile de la „Petru Poni” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, ultima medie de admitere la specializarea Economic (28 de locuri) a fost 5,19, la Electromecanică (28 de locuri) – 3,70, la Mecanică (56 de locuri) – 3,97, iar la Turism şi alimentaţie (56 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,47. Cele patru cele mai mici medii de admitere sunt mai mici decât în 2015. Toate locurile de la „Miron Costin” au fost ocupate.

Locuri rămase libere la licee

La Colegiul Tehnic „Danubiana”, la specializarea Economic (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 3,05, la Industrie alimentară (28 de locuri) – 3,03, la Protecţia mediului (28 de locuri) – 2,25, iar la Turism şi alimentaţie (28 de locuri) – 4,24. La Industrie alimentară şi Turism şi alimentaţie, ultima medie de admitere este mai mare ca anul trecut. La Colegiul Tehnic „Danubiana” au rămas 16 locuri libere la Economic şi patru la Protecţia Mediului.

La Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, la Matematică-informatică (28 de locuri), ultima medie de admitere a fost 2,39, la Știinţe ale naturii (28 de locuri) – 5,23, iar la Știinţe sociale (28 de locuri) – 5,42. La Știinţe sociale, cea mai mică medie de admitere este mai mare decât în 2015. Toate locurile la acest liceu au fost ocupate.

La Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” Horia, au fost ocupate doar 15 din cele 28 de locuri, de la specializarea Agricultură, ultima medie de admitere fiind 2,46, mai mică decât cea din 2015.

La Liceul Tehnologic Nisiporeşti, au fost ocupate 8 din cele 14 locuri de la specializarea Fabricarea produselor din lemn – ultima medie de admitere fiind 3,67 – şi şapte din cele 14 locuri de la Industrie textilă şi pielărie, ultima medie de admitere fiind 4,22.

„Roman-Vodă”, din nou în topul judeţului

În topul specializărilor din judeţ după ultima medie de admitere, pe primul loc se află Matematica-informatică de la CNRV, 8,92 ultima medie de admitere, iar Matematica-informatică de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, cu ultima medie de admitere 8,54, se află pe locul al patrulea. La nivel naţional, cea mai acerbă concurenţă a fost pentru specializarea Matematică-informatică bilingv de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, unde ultimul admis pe cele 28 de locuri a avut media 9,90.

43 de candidaţi de la şcoli din Neamţ, nerepartizaţi

Lista candidaţilor din judeţ nerepartizaţi după prima etapă cuprinde 43 de elevi, cea mai mare medie de admitere a unui candidat nerepartizat fiind 5,28. La nivel naţional, cea mai mare medie a unui candidat nerepartizat este 8,78.

În ceea ce îi priveşte pe candidaţii din alte judeţe admişi la licee din Neamţ, s-au înscris elevi din Harghita, Suceava, Iaşi, Bacău, Vaslui, Constanţa, Bacău, Mehedinţi sau Ilfov.

Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi are loc între 21 şi 29 iulie. Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în data de 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Admiterea computerizata in liceu este o ,,catastrofa sociala,,. Cum este posibil sa ajunga cineva licean avand la admitere media 2,50 ? Aceste persoane trebuie sa fie inscrise in scoli profesionale de trei ani si apoi repartizate in campul muncii. De ce statul sa cheltuie cu ei 4 ani de liceu ? Oricum aceste persoane nu au capacitatea intelectuala sa ia BAC-ul. Si daca ulterior scolii profesionale vor dori sa aiba liceu, nu au decat sa faca liceul la seral. In Romania se practica un invatamant liceal pagubos, cel mai ineficient din Uniunea Europeana, care nu este racordat la necesitatile economiei nationale. Greseala este perena de cca. 10 ani, cand s-a dorit ca toti absolventii de gimnaziu sa faca un liceu. Atunci s-au desfiintat SAM-urile si acum nu mai sunt meseriasi in Romania. Avem doar ,,filozofi,,. Eroarea sistemului educational din Romania inca persista si in acest an. Pana cand ?

  • Asa este,,prost sa fii ,noroc sa ai,, este inca valabila aceasta zicala…..nu va mirati,intra cu 2 sau 3 la liceu,il duce cu corigente,ia un 6 la Bac,si apoi ii vezi ca fac si facultate.Mi se pare o mare nedreptate,o insulta ptr. noi cei care am dat examen serios de admitere in licee,care am sustinut examene dure la facultate,ca in vremurile acestea toate nulitatile,toti cretinii sa faca liceul si facultate.Este neaparat nevoie de o noua reorganizare in sistemul de invatamant privind admiterea in liceu si facultate,,,,este nevoie de o selectie serioasa,incat ce apti,cei bine pregatiti,cei inteligenti sa faca liceul si facultate,restul scoli profesionale,,,,nu este nici o rusine sa fii un muncitor bine pregatit,apreciat,respectat,mult mai bine decat un licentiat semianalfabe si somer!