Admis la liceu cu nota 2

HomeSocial

Admis la liceu cu nota 2

 

Miercuri, 12 iulie, a avut loc prima etapă de repartizare computerizată la liceu, rezultatele fiind publicate de Ministerul Educaţiei. În Roman, cu cele mai mari medii s-a intrat la Colegiul Național „Roman Vodă”, în timp ce la polul opus s-a aflat, ca și anul trecut, Colegiul Tehnic „Danubiana”.       

La Colegiul Național „Roman-Vodă”, ultima medie de admitere la Matematică-informatică (84 de locuri) a fost 8,94, la Știinţe ale naturii ultima medie de admitere a fost 8,73 (56 de locuri), la Știinţe sociale (56 de locuri) – 7,96, iar la Filologie (56 de locuri) ultima medie de admitere a fost 7,68. În afară de Filologie, celelalte trei cele mai mici medii de admitere sunt mai mari decât în 2016. Toate locurile de la CNRV au fost ocupate.

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, la Matematică-informatică (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 8,53, la Electronică-automatizări (56 de locuri) – 7,78, la Electric (56 de locuri) – 6,60, iar la Mecanică (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,74. În afară de Mate-info și Electronică-automatizări, ultimele medii de admitere sunt mai mari ca anul trecut. Toate locurile de la „Vasile Sav” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Petru Poni”, la specializarea Real/Științe ale naturii (28 de locuri), ultima medie de admitere a fost 7,19, la Servicii/Comerţ (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,77, la Servicii/Economic (28 de locuri) – 7,47, la Tehnic/Construcţii, instalaţii şi lucrări publice (28 de locuri) – 5,50, la Tehnic/Electric (28 de locuri) – 5,91, iar la Protecţia mediului (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,68. La trei dintre specializări, cele mai mici medii de admitere sunt mai mari decât în 2016. Toate locurile de la „Petru Poni” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, ultima medie de admitere la specializarea Economic (28 de locuri) a fost 5,50, la Electromecanică (28 de locuri) – 3,70, la Mecanică (56 de locuri) – 4,25, iar la Turism şi alimentaţie (56 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,67. La trei dintre specializări, cele mai mici medii de admitere sunt mai mari decât în 2016. Toate locurile de la „Miron Costin” au fost ocupate.

Locuri rămase libere la licee

La Colegiul Tehnic „Danubiana”, la specializarea Industrie alimentară (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 3,20, la Protecţia mediului (28 de locuri) – 2,39, iar la Turism şi alimentaţie (28 de locuri) – 2,04. La două dintre specializări, ultimele medii de admitere sunt mai mari ca anul trecut. La Colegiul Tehnic „Danubiana” au rămas nouă locuri libere la Protecţia Mediului și 15 la Turism și alimentație.

La Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, la Matematică-informatică (28 de locuri), ultima medie de admitere a fost 5,90, la Știinţe ale naturii (28 de locuri) – 3,71, iar la Știinţe sociale (28 de locuri) – 3,53. La Mate-info, cea mai mică medie de admitere este mai mare decât în 2016. Toate locurile la acest liceu au fost ocupate.

La Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” Horia, au fost ocupate doar 12 din cele 28 de locuri, de la specializarea Agricultură, ultima medie de admitere fiind 2,96, mai mare decât cea din 2016.

La Liceul Tehnologic Nisiporeşti, au fost ocupate șase din cele 14 locuri de la specializarea Fabricarea produselor din lemn – ultima medie de admitere fiind 2,39 – şi zece din cele 14 locuri de la Industrie textilă şi pielărie, ultima medie de admitere fiind 2,63.

Topul judeţului

În topul specializărilor din judeţ după ultima medie de admitere, pe primul loc se află Matematica-informatică de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, 9,17 ultima medie de admitere. Trei specializări de la liceele din Roman sunt între primele zece din județ: Mate-info de la CNRV, locul 3, ultima medie de admitere 8,94, Științe ale naturii, de la CNRV, locul 6, ultima medie de admitere 8,73, și Mate-info de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, locul 9, ultima medie de admitere 8,53.

Cea mai mică medie cu care a intrat la liceu un candidat din Neamț a fost 2.

La nivel naţional, cea mai acerbă concurenţă a fost, ca și anul trecut, pentru specializarea Matematică-informatică bilingv de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, unde ultimul admis pe cele 28 de locuri a avut media 9,93.

Patru candidaţi de la şcoli din Neamţ, nerepartizaţi

Lista candidaţilor din judeţ nerepartizaţi după prima etapă cuprinde patru elevi, cea mai mare medie de admitere a unui candidat nerepartizat fiind 7,40. La nivel naţional, cea mai mare medie a unui candidat nerepartizat este 9,79.

Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi are loc între 13 şi 17 iulie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Asta este culmea prostiei din Romania. Sa intri la un liceu cu media 2. Nu sunt vinovati cei care intra ci cei care admit intrarea analfabetilor la un liceu. De ce sa investim 4 ani in aceste persoane care oricum nu au capacitatea de a lua un examen de bacalaureat ? De ce sa nu dirijam aceste persoane spre o scoala profesionala si in 3 ani sa fie integrate in piata muncii ? Cat timp va mai dainui in Romania aceasta anomalie, in care analfabetii sunt admisi la un liceu ? Pana cand ?

  • ce invamint e acela in care sunt admisi candidati cu medii de 2 si 3 ?