Prima paginăActualitateRoman

Adio, la 17 ani!

Dimensiune text

O elevă de 17 ani de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman se află în comă profundă, după o tentativă de suicid.

O tânără de 17 ani, originară din satul Cârjoaia, comuna Cotnari, judeţul Iaşi, elevă a Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman, în clasa a XI-a, la profilul „Construcţii, Instalaţii şi Lucrări Publice”, a încercat, joi seara, în jurul orei 18.30, să încheie forţat socotelile cu viaţa. Din spusele familiei, ea ar fi ingerat  mai multe medicamente dintr-un tratament psihiatric al unei rude. Potrivit unui comunicat emis de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ, tânăra a fost diagnosticată cu „comă grad II-III şi intoxicaţie acută voluntară polimedicamentoasă”.

După ce i s-a făcut lavaj stomacal la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, s-a constatat că nu avea, însă, urme de medicamente în stomac. „Familia a spus că fata a înghiţit o serie de medicamente cu 20 de minute înainte de sosirea Ambulanţei. La spălarea stomacală, însă, acest lucru nu a putut fi confirmat. Tânăra a ajuns în comă din cauza intoxicaţiei cu o substanţă, care, însă, momentan este necunoscută. După ce vor fi gata analizele toxicologice, vom putea şti exact care a fost motivul pentru care tânăra a ajuns în această situaţie. În prezent, pacienta este internată la secţia Anestezie Terapie Intensivă şi se află în comă profundă”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al spitalului.

Poliţiştii din Roman au fost alertaţi în acest caz, pentru a stabili dacă există suspiciunea unei infracţiuni în această situaţie. „Întotdeauna, în astfel de situaţii, poliţiştii fac cercetări. În acest caz, s-au efectuat inclusiv cercetări la faţa locului, în locuinţa în care a fost găsită tânăra. Verificările începute vor fi continuate, mai ales că expertizele toxicologice vor stabili substanţa pe care se presupune că tânăra a folosit-o în tentativa de suicid”, a declarat comisarul şef Dragoş Bălău, şeful Poliţiei municipiului Roman.

Motivele care au împins-o pe fată să recurgă la un astfel de gest extrem sunt, încă, necunoscute. Ce este sigur este că mama tinerei este plecată la muncă în străinătate, iar fata locuia la o mătuşă din Roman.

„Depresia, pe lângă multe alte cauze, are la bază o gândire negativă. Probabil, toate evenimentele petrecute în viaţa tinerei au făcut-o să gândească negativ, iar viaţa ei a scăpat de sub control. Această gândire negativă poate pune stăpânire pe o persoană şi o poate controla. Faptul că unul sau ambii părinţi sunt plecaţi în străinătate nu este obligatoriu o cauză pentru stările depresive grave în care ajung unii copii. Este un cumul de evenimente, în general, care duc la luarea unei astfel de decizii atât de drastice, cum este curmarea vieţii”, afirmă Iulia Talmaciu, psiholog şcolar.

Fata a lipsit joi de la şcoală, însă nici colegii, nici profesorii nu s-au îngrijorat, pentru că acest lucru s-a mai întâmplat, dar, în general, ea era o elevă liniştită, cu rezultate bune la învăţătură. „Tânăra era un copil foarte bun la învăţătură, iar profesorii îşi puneau nădejdea în ea de a participa la olimpiadele şcolare. Știam că mama sa este plecată în străinătate şi că locuieşte la o mătuşă, însă ea niciodată nu a povestit că ar avea probleme în familie. Nici colegii, nici profesorii nu au observat un comportament neobişnuit la ea în ultima perioadă”, a declarat Nelia Lorica Havrici, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Rezultatele analizei toxicologice şi ancheta poliţiştilor vor face lumină mai departe în acest caz.

Speranța de recuperare a adolescentei este rezervată, drama prin care a trecut fiind concentrată în ultimul cuvânt spus pe telefon mamei din Anglia, prietenului sau uneia dintre mătuși;”Adio!”.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • DINU 7 ani

  CAUZA? MAI TOATE PITIPOANCELE VOR SA TERMINE CU VIATA DIN CAUZA PACATULUI PE CARE SI-L FAC SINGURE,SE ARUNCA LA PRIMUL COCALAR IN BRATE SI PE URMA LA ALTII,SI UITE ASA NU MAI SCAPA DE SMECHERI CARE LE AMENINTA CU POZELE PE FACEBOOKUL.ASTA LE ESTE VIITORUL PITIPOANCELOR.

 • ionut 7 ani

  Gargaunii si prostia din capul unora ,care nu stie sa profite de viata asta si asa prea scurta.

 • ALTA 7 ani

  Dar ce rusinos sa citesti astfel de comentarii …
  Indiferent care a fost motivul fetei, s-a petrecut o drama si faptul nu trebuie trecut in „derizoriu”. Oricum, e un copil SINGUR si de aici pleaca totul. Sa speram ca va putea fi salvata !

 • Alina 7 ani

  Dinu,de ce comentezi aiurea,daca nu stii cauza sau motivul care a determinat-o sa faca asta?!..pastreaza comentariile proaste pentru tine!

 • Laur 7 ani

  Dumnezeu este Cel care decide când şi cum moare o persoană. Sa nu luam noi aceasta putere in mainile noastre pentru ca „trupul nostru este templu al Duhului Sfânt care este în noi, pe care-L avem de la Dumnezeu şi noi nu suntem ai noştri, ci suntem cumpăraţi cu preţ! Sa slavim, dar, pe Dumnezeu in trup si in duh, care sunt ale Lui!”