Activități preventive ale polițiștilor, alături de elevii din Roman și Piatra Neamț

HomeSocial

Activități preventive ale polițiștilor, alături de elevii din Roman și Piatra Neamț

Miercuri, 20 septembrie, polițiștii de prevenire și cei rutieri din cadrul IPJ Neamț au participat, în municipiul Roman, la activități preventive, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității.

În cadrul întâlnirilor cu elevii, de la diferite unități școlare din Roman, polițiștii le-au vorbit despre cum pot evita implicarea într-un eveniment rutier, în calitate de pietoni, în contextul valorilor de trafic ce au crescut de la începerea școlii. Elevii au ascultat cu interes recomandările polițiștilor, iar echipa de robotică a Colegiului Național „Roman-Vodă” a realizat și o demonstrație de parcurgere a unui traseu, în siguranță, cu ajutorul unui robot.

 

Tot miercuri, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Neamț, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – centrul regional Bacău, au desfășurat activități preventive în rândul elevilor Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț. În cadrul activităților, polițiștii au discutat cu elevii pe tema prevenirii traficului și consumului de droguri, context în care au definit drogul și le-au explicat acestora consecințele consumului acestor substanțe.

„Violența în școli a fost o altă temă abordată de polițiștii de siguranță școlară nemțeni. Aceștia le-au explicat elevilor noțiuni precum contravenția, infracțiunea, fiind date exemple de tipuri de infracțiuni ce pot fi săvârșite cu intenție sau din culpă, în mediul școlar. Pentru a înțelege mai bine consecințele săvârșirii unor astfel de fapte, polițiștii le-au explicat elevilor ce este un cazier și de ce este atât de important ca acesta să rămână «curat»”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

Foto, video: IPJ Neamț

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0