Activități în Portugalia în cadrul proiectului Erasmus+ „Healthy body, healthy mind”, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

HomeSocial

Activități în Portugalia în cadrul proiectului Erasmus+ „Healthy body, healthy mind”, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman derulează, în perioada 1 septembrie 2020 – 31 august 2022, proiectul Erasmus+ „Healthy body, healthy mind”, în care colegiul romașcan are ca partenere școlile: I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki, w Mysłowicach, Polonia (coordonator european), IES José Miguel BarandiaránBHI – Leioa, Spania și Agrupamento de Escolas Dr. Francisco Fernandes Lopes – Olhão, Portugalia.

În perioada 23 – 28 mai, a avut loc cea de-a doua reuniune transnațională – schimburi de grupuri de elevi pe termen scurt din cadrul proiectului, derulată la Agrupamento de Escolas Dr. Francisco Fernandes Lopes, în orașul Olhão din Portugalia. La această reuniune, Colegiul Tehnic „Petru Poni” a fost reprezentat de doi profesori – Mihaela Stan și Loredana Cătălina Lăpușneanu – și șase elevi – Alexandru Adrian Musteață, Denis Nicolae Olaru, Paula Dumitrița Bălțătescu, Paula Bianca Mocanu, Melania Fâncu și Crina Raluca Binga Leahu.

Vizita din Portugalia s-a desfășurat sub sloganul „Sportul și corpul nostru” și a implicat toți participanții în activități pentru dezvoltarea abilitățile psiho-motorii, sociale și lingvistice. Prin participarea la o varietate de activități fizice și ateliere atractive, participanții au înțeles impactul activității fizice asupra funcționării organismului uman.

La începutul reuniunii, participanții au vizitat Primăria localității Olhão, apoi au avut loca activități de integrare activă, în cadrul unei „vânători de comori” în centrul orașului Olhão, unde elevii au concurat în echipe internaționale, iar în puncte individuale de-a lungul traseului, au avut sarcini legate de activitatea fizică și structura corpului uman. Ziua a doua a inclus experiențe pe apă – lecții de caiac și surf, dar și un workshop despre importanța sării pentru alimente și despre cum se extrage sarea. În ziua a treia a reuniunii s-a desfășurat un atelier privind determinarea cantității de zahăr din suc, apoi au avut loc întreceri în diverse competiții sportive, pe grupe internaționale.

În cea de-a patra zi, în cadrul activității cu titlul „Fii activ”, elevii din grupuri internaționale au realizat videoclipuri în care și-au încurajat colegii să practice disciplina sportivă aleasă, apoi participanţii au făcut o excursie în Parcul Natural Rio Formosa, o plimbare combinată cu completarea fișelor de lucru despre flora și fauna din regiunea Algarve. În ultima zi a reuniunii, au fost explorate frumusețile naturale, culturale și arheologice din Promontoriul Sagres, apoi a avut loc festivitatea de acordare a certificatelor de participare.

„Rezultatele reuniunii au dus la cunoașterea culturii și obiceiurilor zonei Algarve din Portugalia, la cunoașterea obiectivelor turistice și a valorilor naturale ale Portugaliei, la extinderea competențelor psihomotorii și lingvistice, la creșterea competențelor personale și sociale ale elevilor datorită muncii în grup, precum și la creșterea competențelor psihologice și metodologice ale cadrelor didactice. Totodată, au putut fi învățate noi forme de agrement activ, au fost facilitate schimbul de experiență între cadrele didactice participante și integrarea echipei de proiect și, de asemenea, am putut fi martori ai efectelor mișcării fizice asupra stării de sănătate”, a afirmat profesor Mihaela Stan, coordonator de proiect în cadrul Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

 

 

Foto: Colegiul Tehnic „Petru Poni”

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0