Activitate de educație civică alături de ofițerii DGA, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

HomeSocial

Activitate de educație civică alături de ofițerii DGA, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

În cadrul programului național ,,Săptămâna Școala Altfel”, elevii Colegiului Tehnic ,,Miron Costin” Roman au participat, luni, 26 februarie, și miercuri, 28 februarie, la o serie de activități din cadrul proiectului ,,Alege să crești un cetățean integru!”, derulate cu sprijinul reprezentanților Direcției Generale Anticorupție (DGA), Serviciul Județean Anticorupție Neamț – comisar șef de poliție Mariana Găman și inspector principal de poliție Iulian Grigoraș.

Pe parcursul proiectului, elevii au avut parte de activități de promovare a integrității și atitudinii civice. Au fost informați despre ce înseamnă integritatea ca cetățean, au aflat noțiuni despre faptele de corupție, ce înseamnă corupția, că doar persoanele juridice pot fi corupte, au aflat despre mită, cum se pedepsește darea și luarea de mită, respectiv până la 7 ani de închisoare.

Beneficiari ai acestui proiect au fost 350 de elevi ai Colegiului Tehnic ,,Miron Costin”, fiind îndrumați de coordonatoarele proiectului, profesor Carmen Grădinaru și directorul colegiului, profesor Paraschiva Buciumanu, cu sprijinul cadrelor didactice: Anca Scorțescu, Renata Mihoc, Mirela Danielescu, Adelin Tălmăcel, Vasile Dima, consilier educativ Mihaela Dana Rusu, Mihaela Ciobanu, Oana Ungureanu, Crina Cărpușor, Paula Poiană, Mariana Cozma, Geta Gagniuc și Gabriela Guțu.

„În cadrul acestei activități, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Neamț au prezentat aspecte legate de importanța valorilor morale care concură la formarea unui caracter integru. De asemenea, a fost evidențiată necesitatea promovării integrității ca virtute și expresie a autonomiei și demnității personale, subliniindu-se rolul important al cadrelor didactice în formarea și modelarea personalității și caracterelor elevilor. După o serie de întrebări și răspunsuri adresate de către elevi, au vizionat un scurt material video de unde au tras concluzia că încercarea de a oferi «șpagă» se termină într-un mod negativ, adică la închisoare. În finalul activității elevii au reținut că la baza integrității ca cetățean stă educația, dar mai ales educația primită din familie”, a precizat profesor Carmen Grădinaru.

 

Foto: Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0