Prima paginăActualitate

Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor rutiere, în această săptămână

Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor rutiere, în această săptămână

Dimensiune text

În perioada 6 – 12 septembrie, la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri vor acționa în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, informează IPJ Neamț.

Astfel, luni, 6 septembrie, polițiștii au acționat pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori substanțelor psihoactive. Marți, 7 septembrie, polițiștii rutieri acționează pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și a neacordării priorității de trecere pietonilor.

Pe 8 septembrie, se va acționa pentru combaterea abaterilor săvârșite de către căruțași și bicicliști, iar, joi, 9 septembrie, vor fi instituite filtre pentru verificarea legalității transportului rutier de marfă și persoane și pentru combaterea nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. Vineri, 10 septembrie, polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive.

Pe 11 septembrie, polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive. De asemenea, duminică, 12 septembrie, se va acționa pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru verificarea purtării centurii de siguranță.

„În cadrul activităților, vor fi utilizate aparate etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Reamintim că scopul Poliției Române, prin aceste activități, nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a limita numărul accidentelor rutiere și consecințele acestora. Conduceți Prudent! Drum Bun!”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0