Prima paginăActualitate

Acțiune pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, desfășurată de polițiști

Acțiune pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, desfășurată de polițiști

Dimensiune text

 

Timp de două zile, polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

În zilele de 25 și 26 iulie, în intervalul orar 17.00 – 22.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au acționat pe raza mai multor localități din județ, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară dispuse pe perioada stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii noul tip de coronavirus, informează IPJ Neamț.

Polițiștii au acționat, în sistem integrat alături de reprezentați ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț. Pe parcursul acțiunii derulate, au fost efectuate controale de specialitate pentru verificarea respectării normelor legale impuse unităților economice – terase, baruri în aer liber, activități în general unde este semnalată prezența unui public numeros. În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, dintre care opt la Legea 28/1999 privind obligația operatorilor economice de a utiliza aparate de marcate electronice fiscale, patru conform OUG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor și trei conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. De asemenea, s-au aplicat opt sancțiuni conform Legii 61/1991, precum și alte șapte sancțiuni contravenționale, pentru diverse alte nereguli.

Pentru prevenirea riscului rutier au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut trei permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 75.000 de lei.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au retras de la comercializare produse alimentare a căror termen de valabilitate expirase și au ridicat, în vederea confiscării, suma de 2.739 de lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicite, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Alina 6 luni

    Verificati respectarea regulilor in centrele comerciale!!!!
    E inadmisibil ca la acest moment inca sa fie din parte din angajati care sa nu poarte masca.Aceasta e un accesoriu care ce poarta sub barba, sub nas in cele mai multe cazuri, chiar de catre proprii angajati..ce sa mai spunem de catre clienti.

    Numarul mare de infectari este direct proportional cu nerespectarea minimelor reguli de protectie si de igiena personala. Pentru 80% din populatie se pare ca e mai simplu sa se comporte total iresponsabil si sa planga ulterior…

    Nu se actioneaza suficient pe zona de preventie!