Prima paginăSport

„Accidentările m-au afectat”

Dimensiune text

Aceasta este declaraţia lui Florin Asmarandei, vicecampion naţional la aruncarea ciocanului.

Deloc indispus, când este vorba să facă treabă, Florin Asmarandei, născut în 9 septembrie 1989, luptă pe mai multe fronturi: pompier şi sportiv de performanţă şi viceversa. Vicecampion naţional la aruncarea ciocanului, Florin se descurcă foarte bine pe terenul de sport, dar şi la şcoală. Este student, în an terminal, la Facultatea de Inginerie, la Mecanică, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

2013, cu luna iunie cea mai bună

„Am început anul competiţional cu o medalie de argint, în sală, la Cupa Bistriţei, în Bacău, la aruncarea greutăţii. În aceeaşi probă am ocupat locul al treilea şi la Campionatul Naţional Universitar, tot în Bacău. Abia din martie am concurat, anul acesta, în proba mea, cea de aruncare a ciocanului. La Campionatul Naţional de Aruncări Lungi am ocupat locul al doilea, cu o aruncare mai slabă decât recordul personal, 57,97 metri, în sezonul de iarnă”, spune Florin Asmarandei.Florin Asmarandei

Atletul din Roman a participat şi la competiţii organizate de alt minister decât cel al Sporturilor. În aprilie, la Campionatul Naţional organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a ocupat locul I la aruncarea greutăţii. Concursul a avut loc în aprilie, la Bistriţa. În mai, la Grand Prix-ul din Bacău, s-a clasat pe locul secund la auncarea ciocanului, cea mai bună aruncare a sa fiind de 53,77 metri.

„A fost cel mai slab rezultat din acest an. Aveam probleme şi cu spatele, la umăr, dar şi cu muşchii inghinali. În iunie, la Campionatele Internaţionale din Bucureşti, am ocupat locul al treilea, cu 58,57 metri. Atunci mi-am zis că este bine. După trei săptămâni de la Grand Prix, consideram că mi-am revenit. Ocupasem locul I la aruncarea greutăţii şi la campionatul naţional al Ministerului de Interne, cu 12,87 metri, la Constanţa. Luna iunie a fost cea în care, în etapa a doua a campionatului naţional, antepenultima, am realizat şi cel mai bun rezultat din 2013: 60,03 metri. Cu aceeaşi ocazie, am fost selecţionat în lotul care a reprezentat România la Campionatul Balcanic de atletism al seniorilor, din Bulgaria, concurs care s-a desfăşurat la Stara Zagora, în iulie. Acolo am ocupat locul al şaselea, cu o aruncare de  peste 57 de metri. A fost un rezultat modest şi din cauză că m-a supărat, iarăşi, muşchiul inghinal, la stângul. Cred că a fost o supra-solicitare. N-am mai putut ajunge la forma dinainte. Acum am probleme şi la genunchi”, afirmă Asmarandei.

Florin AsmarandeiLocuri pe podium la Belfast

În luna august, Florin Asmarandei – cel care este antrenat de Carmen Iederan, la Clubul Atletic Roman – a fost în Irlanda de Nord, la Belfast. N-a bătut drumul degeaba. A luat, la Jocurile Mondialie ale Pompierilor şi Poliţiştilor, o medalie de aur la aruncarea ciocanului şi încă două de argint la aruncarea greutăţii şi aruncarea discului. La revenirea în ţară, a devenit vicecampion naţional la aruncarea ciocanului, cu o cea mai bună încercare în măsură de 58,16 metri. „Recordul meu, în sezonul de vară, este de 60,34 metri. În septembrie şi până spre sfârşitul lunii octombrie am avut pauză. În 28 octombrie, am reluat pregătirile pentru competiţiile din 2014. În prima lună de pregătiri mă voi axa pe partea fizică a antrenamentelor. Mai mult volum şi mai puţină intensitate. Din decembrie, voi reveni şi la tehnică, dar şi cu accent pe forţă. În ianuarie şi februarie voi trece la aruncări, cu creştere a intensităţii. În ianuarie voi participa la Cupa Bistriţei, iar în februarie la Campionatul Naţional Universitar, ambele la sala de atletism din Bacău. Cum mă simt? Accidentările m-au ajuns. Nu avem recuperare bună după efort. Dacă nu aş fi fost accidentat, aruncam 62 sau 63 de metri, la naţionale. Eram în lupta pentru locul I. Poate că va fi mai bine la anul. Încă nu sunt, sută la sută, refăcut fizic. În septembrie am avut infiltraţii cu plasmă la ambii genunchi. La stângul este mai bine. La dreptul, mă resimt. Vreau să cred că nu va fi o piedică şi în 2014”, a spus Florin Asmarandei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0