Accident rutier pe E85 lângă Hanu Ancuței. Un camion cu stupi de albine s-a răsturnat, șoferii sunt sfătuiți să circule în zonă cu geamurile închise

HomeActualitate

Accident rutier pe E85 lângă Hanu Ancuței. Un camion cu stupi de albine s-a răsturnat, șoferii sunt sfătuiți să circule în zonă cu geamurile închise

Sâmbătă dimineață, 25 iunie, circulația pe DN 2 – E 85 a fost îngreunată după ce un camion care transporta stupi de albine s-a răsturnat în comuna Tupilați, în apropiere de Hanu Ancuței. În urma accidentului, albinele agitate au ieșit din stupi, forțele de intervenție fiind înțepate. O persoană a fost transportată la spital în urma înțepăturilor de albine, iar pentru locuitorii din zonă a fost emis un mesaj RO-Alert.

Pompierii au fost înștiințați de producerea accidentului, în jurul orei 5:30, prin apel la 112. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tupilați. „O autoutilitară ce transporta aproximativ 60 de stupi cu albine s-a răsturnat pe și în afara părții carosabile. Stupii s-au deteriorat, iar albinele au rămas în zona și sunt agitate, prezentând pericol de agresiune. O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la spital, în urma înțepăturilor de albine. De asemenea, forțele de intervenţie prezente la fața locului au fost înțepate”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Conform IPJ Neamț, un sens de circulație a fost momentan blocat, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman și cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare asigurând măsuri de dirijare a traficului rutier. „Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un bărbat de 69 de ani, din județul Suceava, conducea o autoutilitară ce transporta albine, în afara localității Tupilați, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se pe partea carosabilă. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Un echipaj medical se află permanent în zonă, pentru a asigura îngrijiri medicale, la nevoie”, a precizat subinspector de poliție Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. De asemenea, a fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care s-a produs evenimentul: „A fost semnalată prezența unor albine în zona Hanu Ancuței! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Deplasarea cu autoturismele să se realizeze cu geamurile închise! Păstrați distanța față de insecte, pentru a nu vă expune pericolului de înțepături de albine!”

 

 

 

 

Foto, video: IPJ Neamț, ISU Neamț

 

Comentarii

WORDPRESS: 0