Accident rutier după castelul de apă, două persoane au rămas încarcerate

HomeActualitate

Accident rutier după castelul de apă, două persoane au rămas încarcerate

Joi, 16 noiembrie, în jurul orei 11, pe DN 28 – E 583 Săbăoani – Târgu Frumos, la limita județelor Neamț și Iași, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române a anunțat că, în urma producerii accidentului, traficul rutier în zonă a fost blocat pe ambele sensuri, pentru a permite acordarea îngrijirilor medicale și pentru efectuarea cercetării la fața locului, estimându-se reluarea normală a circulației după ora 12.

Conform ISU Neamț, la ora 10:47, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 28 E 583, la limita dintre județele Neamț și Iași, zona castelul de apă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roman, Stația Roman a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos și Stația Târgu Frumos a SAJ Iași.

„În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, în care se aflau trei persoane. Două persoane au rămas încarcerate într-unul din autoturisme. Pompierii au acționat pentru descarcerarea celor două victime, un bărbat de 61 de ani și o femeie de 59 de ani. Bărbatul, cu multiple traumatisme, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgență Roman. Femeia, în stare de inconștiență, a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la CPU Roman. Celălalt conducător auto, un bărbat de 53 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital. Concomitent cu acțiunile pentru descarcerare și acordarea asistenței medicale, pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor, a precizat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Conform IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că în timp ce un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Iași, ar fi condus un autoturism pe DN 28, în afara localității Săbăoani, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din județul Iași, care ar fi efectuat o manevră de întoarcere încălcând marcajul longitudinal dublu continuu.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto în vârstă de 61 de ani și a unei pasagere, în vârstă de 59 de ani, din același autoturism. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat inspector de poliție Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

 

 

Foto, video: IPJ Neamț, ISU Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0