Prima paginăSocial

Accesul auto în Pietonal va fi permis, dar pe mulți bani

Accesul auto în Pietonal va fi permis, dar pe mulți bani

Dimensiune text

 

 

Conducerea administrației publice locale intenționează să schimbe modul de funcționare, cel puțin din punct de vedere al accesului mașini, al Pietonalului Ștefan cel Mare. Din această vară, când se va încheia monitorizarea pe proiectul european PIDU (care a inclus parte din modernizarea Pietonalului, precum și asfaltarea unor străzi din zonă), se va renunța la bariera montată la intrarea dinspre strada Cuza Vodă, dar proprietarii autoturismelor tot vor fi taxați pentru acces.

„Vom încerca să identificăm o soluție în pietonal, după finalizarea celor cinci ani de monitorizare a PIDU, astfel încât accesul să se facă contra cost. Însă, prețul pentru ora de parcare va fi unul destul de ridicat, pentru că, pe de o parte, nu dorim să încurajăm accesul auto în Pietonal, pe de altă parte nici nu dorim să îl îngrădim și va trebui să găsim o soluție de echilibru și de compromis, care să permită revigorarea Pietonalului și, în același timp, să păstreze, totuși, și statutul acesta de pietonal. Abia prin luna iunie se termină monitorizarea, așteptăm vizita comisiei de la Agenția de Dezvoltare Regională și abia ulterior luăm în calcul să bugetăm și acest sistem de parcare din zonă”, a declarat primarul Lucian Micu.

În ceea ce privește terminarea modernizării ultimului tronson din Pietonal, cel dinspre BancPost, edilul spune că pentru anul în curs s-au alocat din bugetul local 300.000 de lei, bani care ar trebui să ajungă pentru încheierea lucrărilor la amfiteatrul în aer liber și pentru toaletele de sub acesta, care vor putea fi utilizate de cetățeni. Rămâne de văzut când se vor efectua și lucrările de reparație a teraselor și scărilor, mult deteriorate în ultimii ani și care produc infiltrații în spațiile agenților economici.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0