HomeSanatate

Acces restricționat la toalete în Policlinică

Toaletele au mai mereu uşa încuiată. Doar unele dintre ele sunt disponibile pacienţilor, însă numai atât timp cât sunt medicii la cabinet. 

Pacienţii care merg la Policlinica Roman sunt nevoiţi, de cele mai multe ori, să stea ore în şir fără a merge la toaletă, pentru că cele  din instituția medicală sunt încuiate. Multe dintre ele au fost renovate de către medicii care au cumpărat sau închiriat spaţii acolo şi care refuză să le permită accesul pacienţilor, pe motiv că le-ar strica investiţia. În aceste condiţii, nu le rămâne pacienţilor decât să aştepte până când se întorc acasă sau să folosească o toaletă din spital, dacă au și acolo acces.

Numai la o mică parte dintre toaletele din Policlinică accesul pacienţilor este permis, pe uşile lor fiind afişat mesajul că vor găsi cheia la cabinetul unde au fost programaţi.

Reprezentanţii Spitalului Municipal de Urgenţă Roman explică modul în care s-a ajuns la această situaţie, care le este cunoscută.

„Am auzit şi noi situaţii în care pacienţii nu au putut merge la toaletă în Policlinică, pentru că toate erau încuiate şi că ele sunt folosite numai de medici şi asistenţi. Problema este că acolo este o administrare multiplă. Noi, spitalul, mai avem foarte puţine spaţii în Policlinică, unul dintre ele fiind cabinetul de recuperare. În rest, sunt multe spaţii private, care aparţin unor medici, sunt şi spaţii care aparţin altor instituţii şi de multe ori am văzut şi noi că se mai încuie uşile. Răspunsul pe care l-am primit a fost că, atunci când au lăsat-o descuiată, pacienţii au distrus obiectele sanitare. Am avut şi noi o situaţie similară. Un vizitator a smuls ştecherul, întrerupătorul şi o lampă de pe perete, în timp ce aştepta o hârtie de la secretariat. Din păcate, nu putem controla comportamentul unora dintre pacienţi”, a afirmat economistul Leonard Achiriloaei, directorul economico-financiar al Spitalului Roman.

Managerul interimar al spitalului, medicul Mihaela Banu, a spus că se va căuta o soluţie pentru această problemă. Punctul de vedere al responsabililor de sanătatea publică, respectiv ai coordonatorilor Direcției de Sănătate Publică Neamț nu a putut fi consemnat.

Comentarii

WORDPRESS: 0