HomeActualitateRoman

Acasă, după 17 ani

Marți, proprietarii din blocul cu bulină se vor întoarce în casele pe care le-au părăsit în urmă cu aproape 17 ani. Reprezentanții administraiei locale vor preda apartamentele proprietarilor sau moștenitorilor celor care au trecut, între timp, la cele veșnice.

 

Blocul de pe bulevardul Roman-Mușat a fost construit în anul 1963, are 44 de apartamente şi o arie desfăşurată de 2.960 de metri pătraţi. Primele demersuri privind consolidarea blocului au început în 1996, dar abia zece ani mai târziu locatarii din blocul încadrat în gradul I de risc seismic au fost anunţaţi că trebuie să plece din locuinţele lor pentru a lăsa autorităţile să rezolve problema. Consolidarea blocului “cu bulină” a fost întârziată de firma Romconstruct Ploieşti – câştigătoarea licitaţiei pentru realizarea lucrărilor – şi de societatea Romconstruct Roman – căreia câştigătoarea licitaţiei i-a subcontractat lucrările. Firmele nu au respectat termenele de execuţie, deşi existau promisiuni de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului că se vor primi bani suficienţi pentru finalizarea lucrărilor. Ulterior, Romconstruct Ploieşti a intrat în insolvenţă. Administraţia locală a reziliat contractul cu Romconstruct Ploieşti după doi ani de zile, deoarece firma nu respecta termenele de execuţie. Apoi, a fost organizată o nouă licitaţie pentru stabilirea firmei care va încheia lucrările de reabilitare a acestui bloc – constând în realizarea instalaţiilor interioare şi exterioare, a ultimelor finisaje şi reabilitarea unei mici porţiuni exterioare a blocului. Licitaţia a fost câştigată de firma Romconstructor SA Bacău. În total, reabilitarea blocului “cu bulină” a ajuns să coste cam de trei ori mai mult decât un bloc de locuinţe sociale cu 40 de apartamente.

Luna trecută, la ședința pe care reprezentanții Primăriei Roman au avut-o cu proprietarii, oamenii au ridicat mai multe probleme pe care le-au dorit rezolvate, inclusiv plata celor 30.000 de euro pentru reabilitarea apartamentelor către statul român, dar numai  de către proprietarii cu venituri peste medie, categorie la care se încadrează foarte puțini locatari.

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Sinistratul 9 ani ago

    Reabilitarea acestui bloc a fost o scoala pentru statul roman si administratia locala.S-a furat ,s-a taraganat,s-a facut risipa pe banii din buget,adica pe banii nostrii.Asa ca s-au invatat minte si n-o sa mai vedem vreodata in Roman vriun bloc reabilitat nici daca se scufunda cu totul in pamant.Doar mai sunt in Roman blocuri subrezite gata sa cada la un cutremur mai mare,insa nu vor fi reabilitate in veci dupa prostiile intamplate cu acest bloc de pomina timp de 17 ani si da vezi si de-acum incolo sirul de procese cu statul a locatarilor nemultumiti.