Prima paginăSocialEducatie

Absolvenţii de profesională din prima serie caută de muncă

Dimensiune text

Absolvenţii de şcoală profesională au posibilitatea de a se angaja la agenţii economici la care au făcut practica.

Pe 29 şi 30 iulie, absolvenţii din prima promoţie a şcolilor profesionale reînfiinţate în 2012 au susţinut examenele de atestare, care le-au dat posibilitatea de a porni, apoi, în căutarea de locuri de muncă. Deşi misiunea nu ar trebui să fie complicată, având în vedere penuria de meseriaşi, clamată chiar de angajatori ani la rând, doar unul dintre absolvenţi are, în acest moment, un contract de muncă.

„Sunt copiii foarte buni, pregătiţi în meserie, care nu aşteaptă decât şansa de a demonstra ceea ce pot. Sunt sigură că ar face faţă la angajare. I-am sfătuit să nu accepte să lucreze fără carte de muncă şi să nu se lase călcaţi în picioare. Cei mai mulţi dintre cei care au ales să facă şcoala profesională sunt copii din familii foarte sărace, care s-au îndreptat spre această formă de învăţământ tocmai din dorinţa de a ieşi mai repede cu o meserie, să aibă posibilitatea de a munci”, a spus Ioana Neagu, diriginta clasei de absolvenţi cu calificarea brutar- patiser de la Colegiul Tehnic „Danubiana”.

Citește și:   „Culorile iubirii”, expoziție semnată de Cristian Bădilă și Maria Magdalena Dumitrache, la Muzeul de Artă din Roman

Majoritatea absolvenţilor de profesională aşteaptă eliberarea adeverinţelor şi a diplomelor care să ateste calificarea în meserie pentru a-şi încerca şansele de angajare. „Angajatorii la care elevii au făcut practică au spus că printre absolvenţi sunt unii care au şansa de a fi angajaţi, dovedind interes pentru pregătire. Faptul că au făcut practică la agenţi economici a fost benefic de ambele părţi, pentru că le-a dat angajatorilor posibilitatea de a-i cunoaşte pe eventualii viitori angajaţi şi elevilor şansa de a şti cu ce se confruntă la locul de muncă”, a spus profesoara Cristina Sava, director adjunct la Colegiul Tehnic „Miron Costin”.

Absolvenţii de şcoli profesionale au posibilitatea de a-şi continua studiile, atât la cursuri de zi, cât şi la seral. Deja, 11 dintre absolvenţii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” şi cinci dintre cei de la „Danubiana” au depus cerere pentru continuarea studiilor liceale.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Ssangyong 7 ani

  In ce meserie sunt specializati acesti elevi?..poate in acest fel cei care au nevoie de angajati vor sti si unde sa caute cand au nevoie!