A XIX-a ediție a Anualei de pictură, grafică, sculptură și fotografie, de joi la Muzeul de Artă din Roman

HomeCultural

A XIX-a ediție a Anualei de pictură, grafică, sculptură și fotografie, de joi la Muzeul de Artă din Roman

Joi, 30 noiembrie, la Muzeul de Artă din Roman, se deschide, de la ora 15.00, a XIX-a ediție a expoziției colective de pictură, grafică, sculptură și fotografie. O expoziție cu tradiție, care oferă artiștilor și publicului iubitor de frumos, o întâlnire cu arta, într-un dialog vizual, cromatic și emoțional de înaltă ținută artistică, informează Complexul Muzeal Național Neamț. Vernisajul expoziției va fi dublat joi de lansarea volumului „Parfum de lemn – Aproape de Dumnezeu”, semnat de Mihai Jitaru, pictor, sculptor și poet.

Sunt prezente pe simeze 140 de lucrări de pictură, grafică, sculptură și fotografie, semnate de 34 de artiști din Roman, Piatra Neamț, Bârlad, Vaslui, Brașov, Bacău, Republica Moldova, Bulgaria, Marea Britanie și Ungaria.

„«Anuala» s-a impus, de-a lungul fiecărei ediții, ca o manifestare emblematică pentru spațiul plastic romașcan. De la o manifestare locală aceasta s-a extins, adunând artiști din țară, aducând un plus de interes pentru public și artiști, ediția din acest an devenind internațională, prezentând pe simeze și lucrări semnate de artiști din străinătate, din colecții particulare, repuse circuitului expozițional. Diversitatea stilistică, tematică, a viziunilor, oferă un limbaj plastic aparte care atrage atenția și invită la explorări vizuale de excepție. Lucrări conceptuale, clasice, altele cu valențe simbolice, figurative sau abstracte se reunesc pentru a oferi un spectacol de culoare, forme, lumină. Vă invităm la un regal dedicat artei, o întâlnire de suflet pentru suflet”, arată în descrierea expoziției reprezentanții Complexului Muzeal Național Neamț.

Expoziția va putea fi vizitată până în luna ianuarie 2024.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0