Prima paginăActualitate

A rămas fără permis pentru un an, după ce a fost prins circulând cu viteză, de patru ori în aceeași zi, la Horia și Secuienii Noi

A rămas fără permis pentru un an, după ce a fost prins circulând cu viteză, de patru ori în aceeași zi, la Horia și Secuienii Noi

Dimensiune text

 

radar politiePoliţiştii rutieri au depistat, sâmbătă, 18 februarie, pe DN 2 – E 85, un bărbat care conducea un autoturism, încălcând de patru ori regimul legal de viteză. Acesta a fost sancţionat contravenţional, pentru fiecare abatere în parte, cu amendă în valoare de câte 1.305 lei, totodată, fiindu-i reţinut permisul de conducere auto, pentru 90 de zile, la fiecare abatere săvârșită.

În urma unei acțiuni organizate sâmbătă de Serviciul Rutier pe tronsonul de drum cu risc accidentogen, DN 2, polițiștii au reținut 40 de permise de conducere pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză. În total, 78 de conducători auto au fost sancționați pentru încălcarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au depistat un bărbat, de 43 de ani, din Dorohoi, județul Botoșani, care conducea cu viteză excesivă. Astfel, acesta a fost înregistrat de aparatul radar, pe DN 2, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 126 km/h, în localitatea Horia, cu 126 km/h, în afara localității Horia (pe un sector de drum cu limitarea vitezei la 50km/h), cu 215 km/h, în afara localității Secuienii Noi și cu viteza de 130 km/h, în localitatea Secuienii Noi. Acesta a fost sancţionat contravenţional, pentru fiecare abatere în parte, cu amendă în valoare de câte 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere auto, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, la fiecare abatere, pentru 90 de zile, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

„Astfel de acțiuni vor fi continuate pe drumurile din județul Neamț, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave şi salvarea de vieţi! Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • „risc accidentogen”. suntem inteligenti!! oare nu-i mai normala expresia „risc de accidente”?