Prima paginăSanatate

A pierdut lupta cu moartea la 17 ani

Dimensiune text

Medicii s-au luptat din răsputeri să salveze viața unei tinere din comuna Valea Ursului, însărcinată în luna a cincea și cu grave probleme cardiace ereditare. Pentru a o salva, s-a apelat și la un elicopter SMURD. Din păcate, în drum spre elicopter, tânăra a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

 

Foto: Pentru a salva tânăra, s-a apelat și la un elicopter SMURD 

 

Marți, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJU) Neamț și de la Spitalul Municipal de Urgență Roman au dus o luptă uriașă pentru a salva o pacientă de 17 ani, însărcinată în luna a cincea. Din păcate, cu toate eforturile medicilor de a o salva, afecțiunile cardiace ereditare au fost mai puternice, iar tânăra a pierdut lupta cu moartea în timp ce era transportată spre elicopterul SMURD.

 

A rămas însărcinată, deși nu avea voie

 

elicopter SMURD 4Marți, cadrele medicale de la SJU au fost solicitate să acorde primul ajutor unei tinere de 17 ani, din comuna Valea Ursului, care a suferit un edem pulmonar. Când au ajuns la fața locului și au văzut gravitatea situației, cadrele medicale au solicitat intervenția la Roman a unui elicopter SMURD, pentru ca pacienta să fie transportată la un spital din Iași.

„Tânăra este din județul Vaslui, însă s-a stabilit în comuna Valea Ursului, de unde era tatăl copilului. Se cunoștea faptul că avea afecțiuni cardiace ereditare foarte grave. Era în evidența medicului de familie și a fost avertizată în mai multe rânduri că nu are voie să rămână însărcinată, pentru că acest lucru i-ar pune viața în pericol. De obicei, afecțiunile cardiace se agravează în timpul sarcinii, iar edemul pulmonar este o consecință a acestora”, a precizat medicul Letiția Damoc, managerul SJA.

De la Valea Ursului, tânăra a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman, unde cadrele medicale au monitorizat-o permanent. În jurul orei 14, un elicopter SMURD, de mici dimensiuni, a aterizat în curtea Detașamentului de Pompieri Roman.
„Din păcate, în timp ce era transportată spre elicopter, tânăra a intrat în stop cardio-respirator. Cadrele medicale s-a chinuit mai bine de o jumătate de oră să o resusciteze, însă fără succes. Încă de când a fost preluată de ambulanță, pronosticul era extrem de rezervat, pentru că afecțiunile cardiace erau prea grave. Din câte am înțeles, tânăra era la a doua sarcină și mai avea acasă un copil de doi ani”, a mai spus medicul Letiția Damoc.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Mariana 8 ani

  De ce oare viata e asa cruda uneori?? chiar meritam tot ceea ce ni se intampla? Dumnezeu sa aiba mai multa grija de ea in ceruri.

  • hatru 8 ani

   pai ea chiar merita. daca ii zice doctorul ca n-are voie sa ramnana gravida ca poate sa moara, ea ce face? surpriza: ramane gravida! si dupa aceaa? surpriza:moare! acum eu nu zic ca o scula nu e buna la casa omului, dar mai exista si metode de protectie impotriva sarcinilor nedorite. sau poate era o sarcina dorita si vroia si ea sa vada cum e sa fii mort.

   • iulia 8 ani

    cred ca nu e cazul sa comentam sau sa judecam pe cineva fara sa il cunoastem e mai bine daca nu stim sa comentam sa ne vedem de treaba ise putea intimpla oricui