Prima paginăActualitateRoman

A murit în noaptea de Crăciun

Dimensiune text

O femeie din Roman, cunoscută din cauza handicapului fizic, dar şi pentru faptul că refuza ajutorul administraţiei locale, a decedat la Spitalul Roman, în noaptea de Crăciun.

Ilinca a fost femeie de serviciu la fabrica de ţevi. În urmă cu mai mulţi ani, a avut un accident de tren în gara din Bacău, în urma căruia i-au fost amputate ambele picioare. De atunci, Ilinca a colindat Romanul de la un capăt la altul în căruciorul cu rotile, însoţită de fiica ei, singura persoană pe care o accepta în preajmă. În nopţile geroase de iarnă, poliţiştii locali încercau zadarnic să le ducă pe cele două la apăpostul „Casa Seranţei”, pentru a se odihni în condiţii decente. Ilinca le refuza ajutorul şi îi înjura ca la uşa cortului. Femeia primea pensie pentru munca depusă la fabrică, dar şi pentru handicapul de care suferea, iar fiica ei primea indemnizaţie de însoţitor al unei persoane cu handicap.

Cele două femei erau văzute deseori cum se plimbau pe carosabil, chiar dacă oamenii legii le-au sfătuit în mai multe rânduri să se deplaseze pe trotuar. Aşa s-a întâmplat şi în seara de 22 decembrie, pe strada Ștefan cel Mare, aproape de gară. În jurul orei 18.30, un şofer de 61 de ani a accidentat-o pe Ilinca. Martorii susţin că femeia de 54 de ani a intenţionat să traverseze strada, dar nu pe trecerea pentru pietoni. În urma impactului, Ilinca a ajuns la spital şi, mai apoi, în sala de operaţii. A fost operată, dar intervenţia chirurgicală post-operatorie a fost nefavorabilă, iar Ilinca s-a stins în noaptea de Crăciun.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • roxana 7 ani

    Anul acesta Don primar nu s-a mai ocupat de muntii de zapada din Roman-de ce oare?asteapta sa fie ,,curta,, de partidele politice? Romanul arata ingrozitor!!!!