Prima paginăSocial

A început vara, se ia apa

A început vara, se ia apa

Dimensiune text

 

robinet apa01O lucrare programată pe doar câteva străzi din municipiul Roman a provocat o avarie ce a dus la sistarea furnizării apei potabile în tot oraşul. Fix în prima zi mai caldă din această vară, timp de peste cinci ore, romaşcanii nu au avut apă.

Iniţial, reprezentanţii companiei de apă au anunţat, încă de acum două zile, că se va lua apa, joi, între orele 8.00 şi 17.00, pe străzile Petru Rareş, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu, Miron Costin (de la intersecţia cu strada Bucovinei până la intersecţia cu strada Sucedava), Petrodava şi Aprodu Arbore. Joi, dimineaţă, aceştia au anunţat că, din cauza unei avarii produse la reţeaua de apă pe strada Miron Costin, alimentarea cu apă a municipiului Roman va fi întreruptă până la ora 11.30. Ulterior, pe site-ul instituţiei, romaşcanii erau anunţaţi că apa va fi întreruptă în tot oraşul până la 15.30. În jurul orelor 14.30, Bogdan Curcudel, reprezentantul ApaServ pe zona Roman, a anunţat faptul că avaria fusese remediată: „La cuplarea noii conducte de pe Miron Costin, a cedat o vană. Am intervenit şi, în câteva minute (n.r. – în jurul orei 14.30), furnizarea apei potabile se va relua”. Apa a revenit în întreg oraşul în jurul orei 16.15, până când s-a reumplut reţeaua.

În unele zone din municipiu, cele joase, oprirea apei nu s-a resimţit, ci doar o scădere a presiunii. Din păcate, autorităţile nu au reuşit nici până în acest moment să sectorizeze întreg oraşul, astfel încât o avarie apărută într-o zonă să afecteze doar acel areal şi nu toată populaţia.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0