A fost Ziua Presei. Și ce dacă?

Mulțumim că existați și că rezistați, dragi cititori ai Ziarului de Roman.

 

 

Pentru dumneavoastră există, de fapt, o zi a presei, doar pe 3 mai, cînd ea ar trebui să fie în fiecare zi. Vă invit să faceți un exercițiu de imaginație și să vă închipuiți o zi fără știri de presă, fără emisiuni tv, fie ele scandalos de exagerate, neadevărate ori penibile. Nu am mai avea termene de comparație, posibilitatea de a alege, ca la piață, între două produse, în ultimă instanță tot comerciale.

Presa este o marfă, doar că cine se respectă și vă respectă nu vă vinde minciuni frumos ambalate, nici știri răsuflate sau copiate, nici cuvinte fără sens și valoare, nu vinde maculatură. Prețul unui ziar include gîndurile noastre către dumneavoastră, intenția de a vă ține la curent cu evenimente care vă înfluențează viața- pe a dumneavoastră și a celor de care vă pasă -, dar, mai presus de orice,  grija de a nu vă dezamăgi. Pentru a ne fi alături și astăzi, și mîine, an după an, așa cum ați făcut-o în ultimii 18 ani.

Oglinda fidelă a realităților pe care le trăim împreună, Ziarul de Roman nu și-a permis să vă dezamăgească dintr-un singur motiv: există pentru că existați.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • LA MULŢI ANI! tuturor celor care, între ciocan şi nicovală,între minciună şi adevăr,încearcă
  să schimbe în mai bine-faţa lumii…A fost ziua presei…dar, mulţi nu au ştiut!
  Chiar aş ruga să se întocmească un calendar al diferitelor zile din an, ca să ştim cu toţii ce
  zi urmează a fi sărbătorită.(aflăm târziu că a fost ziua apei,aerului,sădirii pomilor-pardon !
  asta nu a fost anul ăsta…) Aveţi o muncă ingrată-formaţi,informaţi,sau, uneori deformaţi-şi în plus-culmea!-sunteţi obligaţi să respectaţi limba română!(excepţii mai sunt:doisprezece
  zile,ora doisprezece,locaţie…lua-le ar boala ! Şi în final,FELICITĂRI,SĂNĂTATE,SUCCES

 • dr. house 6 ani

  La multi ani si mai multa atentie la ce scrieti. Ca se mai si citeste. Si pe linga laude, apar si criticile. Cine nu munceste, nu greseste. De acord, dar cand e vorba de o echipa, se presupune ca mai multi oameni citesc materialele, le verifica din punct de vedere a logicii ideilor, a corectitudinii elaborarii (gramatical sau din punctul de vedere al adaosului/lipsei literelor). Mai multa cafea, mai putine tigari, mai multa atentie si mai putine scuze….. tardive. Intr-o perioada va urmaream si va admiram demersurile „jurnalistice” concretizate in materiale de presa de tip ancheta, in care dezvaluiati „combinatii”, sau magarii flagrante facute fara perdea de potentatii zilei si nu numai. Toata lumea s-a cumintit? Nu se mai fac combinatii, manevre si afaceri necurate? Sau cu osul pe care tocmai il lingeti nu mai aveti voie sau nu mai ridicati capul sa maraiti? Si nici sa muscati? Gura targului vorbeste multe, si nu stiu daca toate ori fi exagerari. Nu stati la taclale si va faceti ca nu vedeti. A, o sa ziceti ca daca stiu ceva sa vin sa va spun. Iaca nu o fac. Gasiti voi subiecte, ca de aia ar trebui sa fiti ziaristi. Cuminte, plat, constatator si cam atat. Jurnalul unei mironosite de clasa a III – a. Ca sa va cumpere oamenii trebuie sa veniti cu ceva. Asa, va ia o data si pe urma adunati maculatura. Apropo, ce tiraje mai aveti? Dar retururi?

 • error: Content is protected !!