A fost semnat contractul pentru reabilitarea fostului cinematograf „Unirea”

HomeSocial

A fost semnat contractul pentru reabilitarea fostului cinematograf „Unirea”

În această săptămână, Primăria municipiului Roman a anunțat că a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Centrul Multicultural „Unirea”, un proiect finanțat prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, valoarea contractului fiind de 11.517.940 de lei cu TVA.

Printre lucrările ce vor fi realizate se numără: realizarea termoizolației pentru întreaga clădire asigurând eficiența energetică; înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare; recompartimentarea spațiilor interioare pentru configurarea noilor săli de spectacol și grupuri sanitare moderne; refacerea tencuielilor degradate și refacerea finisajelor interioare; refacerea trotuarului perimetral pentru un acces facil și sigur; reabilitarea treptelor de acces și realizarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, investiția va include și amenajarea de spații verzi, pe o suprafață de 430 de metri pătrați, parcări pe o suprafață de 1.570 de metri pătrați, trotuare și alei în proximitatea obiectivului. Aceste investiții sunt cuprinse într-un contract separat, existent, în valoare de 1.643.702 lei cu TVA.

„Centrul Multicultural «Unirea» va deveni un important pol cultural și recreativ în municipiul nostru, oferind spații moderne pentru activități culturale, spectacole și evenimente artistice. De săptămână viitoare, vom începe lucrările care vor da o nouă viață acestui important simbol cultural și vor oferi comunității noastre un spațiu modern și funcțional, care să promoveze arta și cultura în toate formele sale”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2023, iar primarul Leonard Achiriloaei a precizat că, deși lucrările vor începe în luna iulie, este încrezător că acestea se vor încadra în termenul contractual.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0