Prima paginăActualitate

A crescut de patru ori numărul nemțenilor care se vaccinează anti COVID-19, în ultima săptămână

A crescut de patru ori numărul nemțenilor care se vaccinează anti COVID-19, în ultima săptămână

Dimensiune text

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19 și până sâmbătă, 23 octombrie, în județul Neamț au fost administrate 192.795 de doze de vaccin, din care 69.105 doza a 2-a, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Din data de 28 septembrie, 9.731 persoane au fost vaccinate cu doza a 3-a. Au fost raportate 56 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente. Au fost raportate 2 reacții adverse la administrarea dozei a 3-a de vaccin.

În 88 de cabinete ale medicilor de familie au fost vaccinate până în acest moment 13.877 de persoane cu vaccinul Johnson& Johnson și 54 de persoane cu vaccinul Pfizer. 8.115 persoane au fost vaccinate în mediul rural, în 52 de cabinete de medicina de familie.

În perioada 16 – 23 octombrie au fost administrate 11.861 de doze de vaccin. 8.220 de persoane au fost vaccinate cu doza 1, 712 cu doza a doua și 2.929 cu doza a 3-a. 4.616 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson & Johnson. 572 dintre acestea au fost vaccinate în 38 de cabinete medicale de familie.

În ultimele șapte zile a crescut numărul de persoane vaccinate. Numărul persoanelor din județul Neamț care s-au vaccinat cu prima doză a crescut de peste patru ori în ultima săptămână: de la 634 de persoane pe 16 octombrie, la 2.671 de persoane pe 23 octombrie, până la ora 18 – cele mai multe de la începutul Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19. În perioada 16-23 octombrie, 8.361 de persoane din județ s-au vaccinat cu prima doză (față de 3.335 de persoane în șapte zile, la începutul lunii octombrie).

Conform Registrului Electronic de Vaccinări, 108.817 persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 47.563 cu domiciliul în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă în centrele de vaccinare din județ și din țară. Până sâmbătă, 23 octombrie, DSP Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 239.824 de doze de vaccin împotriva COVID-19, în 66 tranșe.

Vaccinarea în județul Neamț

Activitățile de vaccinare cu echipele mobile au continuat și săptămâna aceasta în Neamț. În mediul rural au fost vaccinate 69 de persoane, în: Dulcești, Stănița, Sagna, Bozieni, Bârgăuani, Negrești, Rediu, Podoleni și Tazlău. Au fost vaccinate la domiciliu 19 persoane nedeplasabile și aparținători ai acestora, au fost vaccinați 82 de elevi și profesori, în cinci unități de învățământ. Au fost vaccinați zece pacienți dializați.

Săptămâna viitoare sunt programate acțiuni de vaccinare în opt localități din mediul rural – Borlești, Mărgineni, Cândești, Botești, Trifești, Gârcina, Gherăești, Săbăoani și șapte unități de învățământ și un centru rezidențial. Pentru a fi imunizați, prin intermediul echipelor mobile, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare. Persoanele nedeplasabile, membrii familiilor și asistenții personali ai acestora pot fi vaccinați prin intermediul Caravanelor de vaccinare. Echipele mobile se vor deplasa la domiciliul acestora, conform unui itinerar stabilit cu minim 24 de ore înainte de eveniment.

Vă puteți vaccina cu Pfizer – 2 doze sau Johnson& Johnson – 1 doză. Veți prezenta actul de identitate sau a certificatului de naștere. În cazul minorilor, este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0