977 de amenzi aplicate de polițiști într-o săptămână, cele mai multe din cauza vitezei

HomeActualitate

977 de amenzi aplicate de polițiști într-o săptămână, cele mai multe din cauza vitezei

În perioada 16 – 22 septembrie, la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri au acționat în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, informează IPJ Neamț. În această perioadă, polițiștii rutieri, cu ajutorul laboratorului mobil, au desfășura activități informativ-preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii au purtat discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

În această perioadă, peste 200 de polițiști au acționat pentru depistarea celor care încalcă regimul circulației rutiere, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice, prin folosirea aparatelor radar inscripționate și neinscripționate.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 977 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 293 pentru depășirea vitezei legale, 143 pentru abateri ale bicicliștilor, 84 pentru abateri ale pietonilor și 457 alte abateri.

75 șoferi au rămas fără permisul de conducere, principalele cauze care au stat la baza aplicării acestei sancțiuni fiind depășirea limitei de viteză (42 de cazuri), depășiri neregulamentare (12cazuri), conducerea sub influența alcoolului (7 cazuri). De asemenea, pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii au constatat 16 infracțiuni la regimul rutier, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0