Prima paginăSanatate

84.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. În ce comune din zona Roman ajung caravanele de vaccinare

84.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. În ce comune din zona Roman ajung caravanele de vaccinare

Dimensiune text

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19 și până sâmbătă, 7 august, în județul Neamț au fost administrate 148.139 de doze de vaccin, din care 64.079 doza a 2-a, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Au fost raportate 53 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În 82 de cabinete ale medicilor de familie din județ au fost vaccinate până în acest moment 8.444 de persoane cu vaccinul Johnson&Johnson și 12 persoane cu doza 1 din vaccinul Pfizer. 5.107 persoane au fost vaccinate în mediul rural, în 51 de cabinete de medicină de familie.

În perioada 31 iulie – 7 august au fost administrate 3.167 de doze de vaccin. 2.550 de persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 617 cu doza de rapel. 1.937 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. 635 dintre acestea au fost vaccinate în 35 de cabinete medicale de familie.

Conform Registrului Electronic de Vaccinări, 83.657 persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 34.908 în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă, în centrele de vaccinare din județ și din țară.

Până sâmbătă, 7 august, DSP Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 159.649 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 113.339 de doze Pfizer, 12.950 de doze Moderna, 11.585 de doze AstraZeneca și 21.775 de doze Johnson&Johnson, în 55 tranșe. Au fost distribuite până în prezent 9.905 doze de Johnson& Johnson și 12 doze Pfizer către cabinetele de medicină de familie.

Programul „Orașul vaccinează satul”

Programul „Orașul vaccinează satul” continuă în județul Neamț. Săptămâna viitoare, echipele mobile vor efectua activități de vaccinare în următoarele localități:
– luni, 9 august 2021 – Boghicea;
– marți, 10 august – Bălțătești, Războieni, Bălușești (Icușești);
– miercuri, 11 august – Secuieni, Moldoveni;
– joi, 12 august Ceahlău, Farcașa, Brusturi, Drăgănești, Sagna, Buruienești, Gâdinți, Bozieni;
– vineri, 13 august – Ștefan cel Mare, Tupilați, Bârgăuani, Dulcești.

Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare și să vă informați cu privire la data și locația vaccinării. Persoanele nedeplasabile, membrii familiilor și asistenții personali ai acestora pot fi vaccinați prin intermediul caravanelor de vaccinare, anunțând serviciul de asistență socială din cadrul primăriilor. Echipele mobile se vor deplasa la domiciliul acestora, conform unui itinerar stabilit cu minim 24 de ore înainte de eveniment.

Vă puteți vaccina cu Pfizer – 2 doze sau Johnson&Johnson – 1 doză. Veți prezenta actul de identitate sau certificatul de naștere. În cazul minorilor, este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Săptămâna aceasta, șase echipe mobile au fost în următoarele comune: Cordun, Hangu, Borca, Botești, Gherăești, Vânători-Neamț, Timișești, Păstrăveni, Grumăzești, Români, Bahna, Dobreni, Pipirig, Bodești, Doljești, Ion Creangă, Săbăoani, Făurei, Ruginoasa și au vaccinat în total 201 persoane.

„Alege să te vaccinezi! Vaccinarea este gratuită și voluntară. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. Vă puteți vaccina și fără programare. Persoanele programate au prioritate. Dacă doriți să vă vaccinați la cabinetul medicului de familie, vă rugăm să îl contactați pentru programare. Pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care vă exprimați acordul în acest sens (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/). La locația de vaccinare veți prezenta actul de identitate – CI, pașaport sau certificatul de naștere, în cazul în care nu ați împlinit 14 ani”, mai precizează reprezentanții DSP Neamț.

Vaccinul Johnson&Johnson este disponibil în toate centrele de vaccinare Pfizer, Moderna, AstraZeneca și la medicii de familie. În cabinetele medicilor de familie, vă puteți vaccina și cu vaccinul Pfizer. În centrele de vaccinare cu produsul Moderna, vă puteți vaccina, fără programare și cu vaccinul Pfizer.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0